Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodové párování: Ochutnejte 11 božských jahodových kombinací

diana-akhmetianova
ZDROJ: diana-akhmetianova
sdílet:

Romeo a Julie, Tom a Jerry a také jahody a smetana – nezapomenutelné dvojice milujeme v knihách, ve filmu i na talíři. Ponořte se do neodolatelných kombinací, které znásobí jedinečnou chuť i vůni červených plodů.

Jahody & smetana

Našli byste klasičtější kombinaci než jahody se smetanou? Hebkost smetanového krému dokonale ladí se svěží sladkostí ovoce. Ať už v jednoduchém poháru, pompézním dortu nebo chladivé zmrzlině, spojení jahod se smetanou si musíte dopřát alespoň jednou za sezonu

Jahody & vanilka

Legendární pár smetaně zdatně konkuruje. Vůně vanilky podpoří sladce vyzrálé jahody a dodá výjimečnou chuť i zdánlivě obyčejné svačince, jakou je jogurt s ovocem.

Jahody & balzamiko

Chuť, která vás dostane. Zprvu vás možná toto spojení zarazí, vězte však, že jahody marinované v balzamikovém octě jsou esencí italské kuchyně. Jedná se o oblíbenou a léty prověřenou kombinaci.

Jahody & citrusy

Sladké a kyselé plody se harmonicky doplňují. Jahody můžete zakapat citrusovou šťávou nebo je ochutit a ozdobit proužky nastrouhané kůry. V tomto případě hledejte při nákupu chemicky neošetřené plody.

Jahody & máta

Máte chuť sladkost jahod něčím osvěžit? Lístky čerstvé máty jsou skvělou volbou. Můžete je nadrtit s cukrem a použít jako sypání na pohár či koláč nebo je zamíchejte do šlehačky a krémů.

Jahody & jarní květy

Něžné s něžným. Na jarní louce, kvetoucích keřích i ovocných stromech najdete spoustu krásných květů, které dochutí i ozdobí šlehačkovou roládu i jakýkoliv pohár nebo dort. Možná vás překvapí, co vše je v přírodě jedlé.

Jahody & bílá čokoláda

Zatímco tmavá čokoláda může být na jahody příliš kontrastní, vedle bílé se jahody rozsvítí. Bílá čokoláda se svou chutí blíží krémové smetaně, a tak není divu, že s jahodami ladí. Bílou čokoládu použijte do krémů, na polevu nebo ji nastrouhejte na pohár.

Jahody & lesní plody

Chuť jahod může být někdy trochu fádní, zvlášť pokud jim chybí zralost. Maliny či borůvky ji skvěle doplní a dodají jí další rozměr. Využijte toho třeba v nepečených dortech nebo ovocných sorbetech.

Jahody & šampaňské

Opojná kombinace, která se nikdy neomrzí. Dotek luxusu dají jahodám jakékoliv bublinky, nejen pravé šampaňské. Připravit z nich můžete želé, krémovou pěnu nebo osvěžující sorbet. Pozor, jen pro dospělé!

Jahody & kozí sýr

Pokud vám kozí sýr nevoní, tohle raději nezkoušejte. V opačném případě získáte skvělou variaci chutí. Toust s kozím sýrem, plátky jahod a bazalkou jsou doslova esencí léta ve Středomoří.

Jahody & portské

Zamilujte si dvojici, která vás zláká k mlsání a lenošení. Když ovoce s portským svaříte, alkohol vyprchá a vy je můžete nabídnout i dětem.

Související články

Autor: Jana Kopřivová

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč