Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2016/2

Neustálé přechody mezi teplem a zimou jsou jako šité na míru nejrůznějším bacilům a virům. Přineseme vám 63 receptů, které skvěle fungují proti zimě a dokonale zahřejí.

Ať už vás Valentýn plní euforií nebo vás nechává zcela chladnými, Valentýnské menu, které pro vás připravili finalisté soutěže Masterchef, vás zcela nadchne!

Masopust je tu a my pro vás máme recept na nejlepší koblihy na světě od osoby nejpovolanější, blogerky Maškrtnice.

Přeneseme se do malebného francouzského bistra a vyzkoušíme ty nejlepší recepty autorky Anne-Katrin Weber.

 

Upoutávky z Apetitu

Probuzená síla slaniny

Slanina posune každé jídlo do závratných výšin

Někdo to rád horké

Hříšně dobré dezerty 

Valentýnské menu finalistů soutěže Masterchef

 Rafinované pokrmy nejen pro den zamilovaných 

Zahřejte se!

Hřejivé recepty pro zimní dny

Recepty z vydání

Treska s kapustou

Zapomeňte na kapustové karbanátky ze školní jídelny a naučte se kapustu využívat do teplých i studených salátů...

Zimní rajčatová polévka s kukuřičnými tousty

Jídlo inspirované Mexikem si vás získá nápadem i chutí.

Kuřecí kuličky s harissou & bulgur

Masové kuličky jsou hit! Tuhle variantu inspirovanou Orientem jistě ocení celá rodina.

Indonéská smažená rýže s krevetami a omeletou

Tohle jednoduché barevné asijské jídlo oceníte i v těch nejhektičtějších pracovních dnech, je totiž hotové vcukuletu.

Mušličky s houbami a mascarpone

Večeře po italsku! Jednoduchá, jemná, vonící po bylinkách...

Špenátový salát s teplou slaninovou zálivkou

Slaninovou dostanete do kolen nejednoho odpůrce salátů! Tenhle salát budete dělat zas a znova...

Květáková polévka s křupavou slaninou

Tahle polévka dostala celou naši redakci... Ani vám nepůjde z hlavy!

Blesková porchetta

Porchetta se v Itálii tradičně dělá z celého selátka, upečená se pak krájí na kousky a podává v housce...

Kachní játra na slanině

Kachní játra v delikátní úpravě... Se slaninou a šalvějí tvoří dokonalou harmonii chutí.

BLT sendvič

B jako bacon (slanina), L jako lettuce (salát), T jako tomatoes (rajčata) aneb tři základní složky slavného...

Banánová žemlovka

Banány, karamel, voňavé koření a křupavé croissanty. Už jen při vyslovení téhle božské kombinace se...

Brownies na lžičku

Brownies samozřejmě můžete připravit klasicky - v podobě obvyklých řezů, ale není lepší do horké lahody prostě zabořit...

Brusinkový krambl

Sladkokyselé brusinky, které jsou plné vitaminů, jsou na zimu ideální, a navíc spolu s křupavou drobenkou jim...

Jablečný páj se zázvorem a oříškovou pokličkou

Koláč, který vám zmizí přímo před očima! Poklička připomíná vanilkové rohlíčky a zázvor dodává...

Citronový pudink

Má lahodnou chuť, svěží vůni a křupavou krustičku. Garantujeme vám, že se do něj zamilujete po první...

Bleskové kari

Základem téhle asijské rychlovky je dobrá kari pasta a kokosové mléko. Zeleninu můžete obměňovat podle toho,...

Koblihy & donuty se ciderem a javorovým sirupem podle Maškrtnice

Večer zaděláte, ráno usmažíte. Horké jsou totiž nej!

Filet z lína s houbami a petrželkovým pestem

Dříve býval lín na jídelníčku českých domácností běžně, dnes se na něj zapomíná. Tak to napravte a...

Pečený lín s křenovým velouté a červenou řepou

Křenová omáčka pasuje k jemnému masu lína znamenitě!

Citronový krém neboli lemon curd

Domácí verze vám bude chutnat mnohem víc než kupovaná. Jednoduchý dezert (viz foto) získáte, když citronovým...

Ravioly se čtyřmi sýry

Rafinované italské těstoviny plněné hned čtyřmi druhy sýra si nelze nezamilovat...

Čučvara (pelmeně po uzbecku)

Recept jsme objevili na ruských internetových stránkách s poznámkou, že v něm můžete použít vepřové maso,...

Manty po ukrajinsku

„Správně se manty jedí rukama, což vyžaduje určitou zručnost, protože jsou horké a šťavnaté,“...

Lilkové rolky s ricottou & omáčka z pečené papriky

„Barvou zamilovanosti je červená, kterou jsem chtěl do menu dostat, proto ta rudá barva omáčky z pečených...

Supreme z perličky s lasagnemi a žampiony

„ Láska je pro mě čistá a upřímná, tak jsem jako hlavní chod zvolil perličku, protože je taky taková...

Salátek z červené řepy se sýrovým nočkem

„Carpaccio z řepy jako předkrm byla jasná volba. Pro mě je to zamilované jídlo, protože to bylo to první...

Steak z hovězího pupku s pečenou zeleninou

„Nemusíte vařit obligátní krevety, čokoládu a sypat do všeho chilli. Skvělá večeře pro dva může být...

Slávky s domácí kari pastou a kokosovou rýží

„Moje menu je dráždivě exotické, aby probudilo fantazii, a maximálně lehké, aby se vám po něm ještě...

Mangovo-zázvorový sorbet

Jednoduchý sorbet podle receptu Lucky Kubrové stojí, ale i padá s chutí dobře uzrálého manga. Je lehký,...

Pudink s rumovými brusinkami a perníkovou drobenkou

Tenhle dezert šéfkuchaře Petra Heneše nezapře inspiraci panna cottou, ale perníkový poprašek a sušené ovoce v...

Ocásky na pivu s bramborovo-křenovým pyré a cibulkami

Výrazná chuť masa, delikátní pyré & fantastické glazované cibulky tvoří jedinečnou harmonii chutí...

Pagáče se škvarkovou pomazánkou

Skvělý předkrm nebo chuťovka k pivu! Šéfkuchař Petr Heneš vám jejich přípravu ukáže pěkně krok za krokem.
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, ten bůček z Bůčkového sendviče Proti Proudu se asi opravdu nepeče na 165°C 8-10h, že ne? Vždyť by z něj zbyl uhlík! A to by byla škoda. ;-)
Obrazek uzivatele
Dobrý den,
recept je v tomto znění přímo z Bistra proti proudu, ale kdyby bylo na nás, pekli bychom bůček přiklopený a odkryli ho tak na posledních 30 - 45 minut. A podlévali bychom průběžně!

Přidat komentář