0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den 8. díl: Vařte s námi skromně, ale přesto výživně!

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den 8. díl: Vařte s námi skromně, ale přesto výživně!
ZDROJ: Apetit

Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně! 

Mac'n'cheese s cuketou a česnekovou strouhankou 

Jestli něco vystihuje americkou kuchyni, pak je to Mac'n' cheese. V USA je umí uvařit snad každý, nejde totiž o nic složitého, navíc jsou hotové raz dva. Skvělé zahřívací jídlo, které nasytí celou rodinu. Tento recept je ještě doplněný o cuketu, ale použít můžete třeba brokolici nebo dýni. Zkrátka, co bude zrovna v akci.

Čočková polévka se zimní zeleninou a rajčaty

Mám ráda klasickou čočkovou polévku, kterou vaří moje mamka, ale zamilovala jsem si i italskou verzi,“ napsala nám čtenářka a blogerka Kristýna Šostaričová, od které jsme tento recept získali.

  • Pokud se vám bude zdát polévka příliš kyselá, bude to konzervovanými rajčaty. Nebojte se přidat trochu cukru a dolaďte si chuť podle sebe!

Chilli hot dog

Český párek v rohlíku nikdy neurazí, ale k večeři moc nenadchne. Zato hot dogy můžete připravit na mnoho způsobů. Nejlevnější budou ty na německý způsob s kysaným zelím, my jsme vybrali pikantní s fazolemi. Hot dog ve stylu tex-mex nás doslova nadchnul.  

  • Anglickou slaninu můžete vynechat a místo čedaru použijte klidně jakýkoliv sýr, který máte rádi.
  • Důležité pak je neproříznout rohlík úplně, aby vám uvnitř držely všechny ingredience.

Pečená hlíva ústřičná z kaší z brambor a celeru 

Pár běžných surovin, minimální práce, zato maximální efekt. Výsledkem je skvělá pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru. Doporučujeme! 

  • Hlívu můžete klidně vyměnit za žampiony a pokud chcete, klidně je i obalte a osmažte!

Nastavovaná kaše s volským okem 

Klidně si k ní můžete dát plátek uzeného nebo kvalitní párky. Skvělá bude i s dozlatova osmaženou cibulkou. A proč kaši nastavovat? Pohanka dodává lidskému organismu důležité vitaminy, bílkoviny a esenciální aminokyseliny, čímž prospívá našemu celkovému zdraví. 

  • Zbytek pohanky můžete využít na pohankové placičky. 

Špagety s drceným hráškem a šunkou 

Hrášek plus šunka – a taky smetana – ladí nejen v polévce! Mražený hrášek je sázka na jistotu, ale v sezoně, jako právě teď, můžete použít i čerstvý.

  • Tahle neodolatelná smetanová omáčka chutná také dětem a má mnoho variací. Hrášek můžete nahradit například na plátky nakrájenými žampiony, které opečete společně se šunkou.

Červenočočkový dhal

Zimní chmury si žádají barevnou vzpruhu na talíři. I proto teď tak boduje červená řepa! Dhal je jídlo, kterého můžete udělat plný hrnec a nezbyde ani lžíce! Do jídla budete potřebovat minimálně koření gram masala, které využijte i v jich receptech. Indická kuchyně je plná jídla, které uvaříte za pár korun!

Zdroj: Apetit

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč