Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Týdenní úsporná kuchařka 8. díl: Chilli hot dog je párek v rohlíku, který vystudoval vysokou školu

Týdenní úsporná kuchařka 8. díl: Chilli hot dog je párek v rohlíku, který vystudoval vysokou školu
ZDROJ: Apetit

Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně! 

Mac'n'cheese s cuketou a česnekovou strouhankou 

Jestli něco vystihuje americkou kuchyni, pak je to Mac'n' cheese. V USA je umí uvařit snad každý, nejde totiž o nic složitého, navíc jsou hotové raz dva. Skvělé zahřívací jídlo, které nasytí celou rodinu. Tento recept je ještě doplněný o cuketu, ale použít můžete třeba brokolici nebo dýni. Zkrátka, co bude zrovna v akci.

Čočková polévka se zimní zeleninou a rajčaty

Mám ráda klasickou čočkovou polévku, kterou vaří moje mamka, ale zamilovala jsem si i italskou verzi,“ napsala nám čtenářka a blogerka Kristýna Šostaričová, od které jsme tento recept získali.

  • Pokud se vám bude zdát polévka příliš kyselá, bude to konzervovanými rajčaty. Nebojte se přidat trochu cukru a dolaďte si chuť podle sebe!

Chilli hot dog

Český párek v rohlíku nikdy neurazí, ale k večeři moc nenadchne. Zato hot dogy můžete připravit na mnoho způsobů. Nejlevnější budou ty na německý způsob s kysaným zelím, my jsme vybrali pikantní s fazolemi. Hot dog ve stylu tex-mex nás doslova nadchnul.  

  • Anglickou slaninu můžete vynechat a místo čedaru použijte klidně jakýkoliv sýr, který máte rádi.
  • Důležité pak je neproříznout rohlík úplně, aby vám uvnitř držely všechny ingredience.

Pečená hlíva ústřičná z kaší z brambor a celeru 

Pár běžných surovin, minimální práce, zato maximální efekt. Výsledkem je skvělá pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru. Doporučujeme! 

  • Hlívu můžete klidně vyměnit za žampiony a pokud chcete, klidně je i obalte a osmažte!

Nastavovaná kaše s volským okem 

Klidně si k ní můžete dát plátek uzeného nebo kvalitní párky. Skvělá bude i s dozlatova osmaženou cibulkou. A proč kaši nastavovat? Pohanka dodává lidskému organismu důležité vitaminy, bílkoviny a esenciální aminokyseliny, čímž prospívá našemu celkovému zdraví. 

  • Zbytek pohanky můžete využít na pohankové placičky. 

Špagety s drceným hráškem a šunkou 

Hrášek plus šunka – a taky smetana – ladí nejen v polévce! Mražený hrášek je sázka na jistotu, ale v sezoně, jako právě teď, můžete použít i čerstvý.

  • Tahle neodolatelná smetanová omáčka chutná také dětem a má mnoho variací. Hrášek můžete nahradit například na plátky nakrájenými žampiony, které opečete společně se šunkou.

Červenočočkový dhal

Zimní chmury si žádají barevnou vzpruhu na talíři. I proto teď tak boduje červená řepa! Dhal je jídlo, kterého můžete udělat plný hrnec a nezbyde ani lžíce! Do jídla budete potřebovat minimálně koření gram masala, které využijte i v jich receptech. Indická kuchyně je plná jídla, které uvaříte za pár korun!

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam