Uvařte si českou klasiku v moderním pojetí. Šéfkuchař Jiří Štift vám představí ricottové knedlíky, které chutnají skvěle se šalvějovým máslem i jako zavářka v rajčatové polévce. Hrnkové špenátové knedlíky se můžete naučit s Lenkou Požárovou, autorkou oblíbených kuchařek. Její knedlíky z hrníčku jsou díky bílkům nadýchané a nebudou vám týden ležet v žaludku. V hrníčku se vaří také kukuřičný knedlík Ilony Chovancové, která vydává kuchařky ve Francii. Pro bleskovou večeři ho opečte s bazalkovým pestem. Máslové knedlíky michelinského šéfkuchaře Romana Pauluse jsou dokonalé k zelenině i rybám. Biokuchařka Hanka Zemanová vám prozradí recept na bramborovošpaldové knedlíky, které jsou skvělé plněné uzeným masem a osmahnutou cibulkou stejně jako se sezonním ovocem. A redaktorka Darina Sieglová vyladila recept na tvarohový knedlík podle Magdaleny Dobromily Rettigové. Chutná skvěle s kuřetem na víně!
Vše o knedlících najdete v květnovém Apetitu.
Knedlík 21. století
Zapomeňte na vějíř knedlíků, které se záhy promění na pneumatiku kolem pasu. Máme pro vás šest nových receptů od šéfkuchařů, autorek kuchařek na moderní, zdravější a chutnější knedlíky odpovídající požadavkům roku 2012.