0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Knedlík 21. století

Knedlík 21. století
sdílet:
Zapomeňte na vějíř knedlíků, které se záhy promění na pneumatiku kolem pasu. Máme pro vás šest nových receptů od šéfkuchařů, autorek kuchařek na moderní, zdravější a chutnější knedlíky odpovídající požadavkům roku 2012.

Uvařte si českou klasiku v moderním pojetí. Šéfkuchař Jiří Štift vám představí ricottové knedlíky, které chutnají skvěle se šalvějovým máslem i jako zavářka v rajčatové polévce. Hrnkové špenátové knedlíky se můžete naučit s Lenkou Požárovou, autorkou oblíbených kuchařek. Její knedlíky z hrníčku jsou díky bílkům nadýchané a nebudou vám týden ležet v žaludku. V hrníčku se vaří také kukuřičný knedlík Ilony Chovancové, která vydává kuchařky ve Francii. Pro bleskovou večeři ho opečte s bazalkovým pestem. Máslové knedlíky michelinského šéfkuchaře Romana Pauluse jsou dokonalé k zelenině i rybám. Biokuchařka Hanka Zemanová vám prozradí recept na bramborovošpaldové knedlíky, které jsou skvělé plněné uzeným masem a osmahnutou cibulkou stejně jako se sezonním ovocem. A redaktorka Darina Sieglová vyladila recept na tvarohový knedlík podle Magdaleny Dobromily Rettigové. Chutná skvěle s kuřetem na víně!

Vše o knedlících najdete v květnovém Apetitu.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit