Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Boží milosti
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1852 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 193 g
Tuky 80 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pěkně omaštěná a ocukrovaná sladkost patří již tradičně k oslavám masopustu. Boží milosti nejlépe chutnají smažené na domácím sádle.

Suroviny

kousek ve velikosti ořechu
vejce 1 ks
citron ½ ks
vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra
rum 2 PL
sůl 1 špetka
domácí, na smažení

Postup

1

Na vál dejte mouku, máslo, žloutky i celé vejce, citronovou kůru a šťávu, rum a sůl a asi deset minut důkladně hněťte těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladu odpočinout dvě až tři hodiny.

2

Z těsta vyválejte tenký plát a z něj tvořítky nebo rádlem vykrajujte hvězdy, kolečka, ptáčky a další tvary. Každý kousek po okrajích ještě několikrát ozdobně prořízněte. Vyválené a nakrájené tvary ještě přikryjte a nechte deset minut odpočinout.

3

Smažte ve větším množství sádla dozlatova. Usmažené odkládejte na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Ještě teplé posypte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...