Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

8 tipů, jak hravě připravit valentýnské menu

Svatý Valentýn za dveřmi a vy pořád nevíte, co uvaříte pro svého miláčka? Nepropadejte panice. Sestavili jsme pro vás osvědčené rady, se kterými zvládnete oslavu na jedničku, s minimem úsilí a úsměvem na rtech.
8. 2. 2021 | Autor: Jana Kopřivová

1 Neošiďte průzkum

Víte jistě, co má vaše polovička ráda a jakým potravinám se raději vyhýbá? Třeba takové ústřice působí sice luxusně, ale těm, kteří jsou alergičtí na mořské plody, umí způsobit pořádné potíže, a to o valentýnském večeru nechcete. K rizikovějším položkám menu patří také oříšky všeho druhu, mléčné výrobky, potraviny s obsahem lepku a další alergeny.  

2 Plánujte nákup

Čerstvá ryba, krásný kus hovězího masa na steak, svěží bylinky – i pár kvalitních surovin udělá velkou parádu. Než vyrazíte na nákup, projděte si recepty na jídla, která budete připravovat, a zkontrolujte zásoby. Vyhnete se tak nepříjemnému překvapení v podobě chybějícího pepře nebo soli. Zdá se to jako hloupost, ale i to se stává.

Valentýnské menu

Valentýnská večeře je jednou z nejtěžších disciplín, ale s našimi recepty to zvládnete zcela hravě! Sestavte si menu na...

3 Vařte s předstihem

Vybírejte taková jídla, která můžete připravit den předem. Pro předkrm se hodí domácí paštika nebo polévka, jako hlavní chod třeba hovězí po burgundsku a všechny další podoby dušeného masa.

Pokud se rozhodnete vařit ve valentýnský den, pak doporučujeme minutkové úpravy masa a ryb. Nebo vyberte pokrm, jehož příprava je vám dobře známá a jde vám snadno od ruky. Stačí ho pak ozvláštnit nějakou luxusnější ingrediencí. I zdánlivě obyčejné špagety mohou na slavnostním stole udělat hodně parády.

4 Držte se jednoduchosti

I když speciální příležitost doslova svádí k velkolepým ukázkám vašeho kuchařského umění, nechcete po celé přípravě skončit zpocení a vyčerpaní. Energii raději šetřete na romantickou noc. Vaše druhá polovička určitě nečeká výkony hodné michelinského šéfkuchaře. Jednoduchý předkrm i hlavní chod a lehký dezert potěší stejně jako sedmichodové menu v nejlepší restauraci. Stačí jídlo vařit a podávat s láskou.

Svádivé menu

Svádivé menu

Valentýnská večeře je jednou z nejtěžších disciplín, s našimi recepty ale hravě zvládnete celé menu.

5 Omezte česnek i chilli

Ano, nepopíráme, že se zrovna tyto dvě přísady chlubí afrodiziakálními účinky, nicméně aroma česneku může být, zvláště ve větší intenzitě, poněkud pronikavé a nestřídmá dávka chilli vás zase vhodí rovnou do plamenů pekelných. Určitě se zvládnete rozpálit i jinak a nemusíte se u toho zakuckat či zrudnout jako rajče. 

6 Zdobte 

Srdce kam se podíváš? Valentýnská oslava si zaslouží speciální dekorace. Pokud je vám cizí jásavá růžová a romantický kýč, jde to i bez něj. Držte se jedné barvy a několika základních předmětů. Bílé svíčky různých velikostí, čerstvé květiny v několika vázách a jednobarevný porcelán navodí atmosféru i bez pestrobarevného kýče.

Nejsladší Valentýn

Láska dokáže být vášnivá i sladká. Stejně jako dezerty, které (nejen ke svatému Valentýnu) připravujeme svým nejbližším...

7 Dezert vytáhněte z lednice

Připravit si sladkou tečku den předem, je vychytávka, která vám udělá radost. Panna cotta, cheesecake, ovocný pohár, čokoládová pěna – tohle kouzlo za vás ráda udělá lednice. A pokud se vám opravdu nic nechce chystat, kupte kvalitní zmrzlinu a váš oblíbený likér

8 Hlavně si to užijte

I když se něco nepovede, úsměvem a lahví vína to zachráníte. Vaření má být radost a každá oslava, nejen lásky, také. Krásného Valentýna!

Související

Upeč třeba srdce: 7 nápadů na valentýnské sladkosti

Srdce z lásky? Udělat s ním radost můžete nejen na Valentýna. Možná budete překvapeni, kolik klasických dezertů a...

Domácí drůbeží paštika

Tuhle paštiku zvládnete připravit raz dva a z pár surovin. Je to totiž nejsnadnější paštika na světě...

Cibulová polévka se sýrovým toustem

Tuhle lahodně hebkou polévku vaří o svátcích maminka naší šéfredaktorky. A v tom největší hrnci!

Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

V posledních letech jim šéfkuchaři vrací zaslouženou slávu. Hovězí líčka dušená na víně totiž nemají konkurenci!

Steak s béarnskou omáčkou

Vychutnejte si steak s hebkou omáčkou ze žloutků, másla, vinného octa a másla ochucenou estragonem!

Hovězí plátky na houbách

Do tak krásného kousku masa jako je hovězí váleček se zamilujete na první pohled. Je libové, pevné a nabízí spoustu...

Candát na víně

Pikantní víno & jemné máslo

Spaghetti carbonara

Svou cestu k těstovinám s hedvábnou omáčkou a kousky šťavnaté slaniny si musíte projít sami. Rádi vám ale vyznačíme...

Jahodová panna cotta

Tahle senzační panna cotta je lehká jako pírko růžového plameňáka, chutná jako letní jahody se smetanou a voní jako...

Citrusy ve vinném želé

Jednoduchý a lehký dezert přijde vhod zejména po sytém hlavním chodu. Je jen na vás, jaké ovoce zvolíte, zda použijete...

Šampaňský krém s rozinkami

Delikátní dezert, který hosty ohromí nejen chutí, ale i použitými surovinami a elegantním způsobem podávání. Stoupne...

Zmrzlina bez potíží a pucků

Tahle zmrzlina nás dostala! Je hotová raz dva, nemusí se v mrazáku nijak míchat, a přesto zůstane sametově hebká. A o...

Snídaně do postele

Dlouhá zimní rána jsou jako dělaná pro pomalé snídání v peřinách.

Snídaně pro dva

Víkendová snídaně je malý rituál. Připravte některý z lahodných pokrmů a potěšte svého partnera snídaní do postele.....

Zamilované poháry a dezerty ve sklenici krok za krokem

Nic nevypadá tak působivě, jako dezerty podávané v krásných pohárech a sklenicích. Od tiramisu přes cheesecake po „...

Přidat komentář