Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí sladkosti pro malé i velké mlsouny

sušenky
ZDROJ: Dremu/Pexels
sdílet:

Pusťte se s námi do přípravy domácích laskominek pro děti a dopřejte jim mlsání bez konzervantů a syntetických barviv. Příprava je překvapivě rychlá příprava  a potřebovat budete jen z několik surovin. 

Skočit do obchodu a koupit dětem sladkost je určitě daleko snažší než se vrhnout do vlastní výroby. Ale ten pocit, že víte, z čeho jste je připravili! Můžete si ohlídat množství cukru, obejít se bez potravinářské chemie nebo použít suroviny z ekologického zemědělství. Až bude vaše děti honit mlsná, budete na dětské jazýčky připraveni zásobou domácích sladkostí.

Vyzkoušejte například:

  • sušenky od maminky
  • sladký křupavý popcorn
  • ledové osvěžení v podobě domácí zmrzliny
  • karamelky rozplývající se na jazyku nebo
  • oříšky v karamelu
  • domácí snídaňové cereálie

Sušenky pro mlsné jazýčky

Domácí sušenky patří mezi oblíbené sladkosti, hodí se i jako záchrana na cestách. Dobře se skladují, proto je můžete připravit dopředu a mít je pak kdykoli po ruce. Podívejte se na naše sušenkové recepty a vyberte si ten svůj. Se základním sušenkovým těstem můžete zapojit i vlastní tvořivost. 

Několik sušenkových tipů z Apetitu:

  1. Skvělé jednoduché sušenky můžete připravit do 20 minut. Oproti těm kupovaným přesně víte, co jste do nich použili a množství použitého cukru spočívá výhradně ve vašich rukou. Raz dva tak připravíte například ovesné sušenky, které jsou díky ovesným vločkám bohaté na vlákninu potřebnou pro správnou funkci trávicí soustavy. 
  2. Na své si v domácích sušenkách přijdou i milovníci čokolády. Pokud vám doma přebývá tabulka čokolády, zkuste ji použít do čokoládových sušenek s karamelovou čepicí. Kombinace čokolády a karamelu odzbrojí nejen děti, proto doporučujeme připravit rovnou dvojitou dávku.
  3. Pokud máte víc času, který je potřeba k odležení těsta v lednici, připravte si dokonalé popraskané čokoládové sušenky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň efektně vypadají.  

Křupavý sladký popcorn

Vytvořte doma atmosféru jako v kině se vším všudy a připravte dětem domácí sladký popcorn. Potřebovat budete klasický kupovaný popcorn do mikrovlnky, který připravíte dle návodu.

Plech nebo tác vyložte pečicím papírem a v rendlíku si připravte karamel:

  • 15 g másla
  • 90 g medu
  • 110 g cukru krystalu
  1. Směs pomalu zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Zvyšte plamen a za stálého míchání vařte 3 až 4 minuty, dokud nezhoustne a nebude mít krásně zlatavou barvu.
  2. Dejte stranou a vmíchejte ¼ čajové lžičky jedlé sody. Ještě horkou směs vlijte do mísy s hotovým popcornem, opatrně promíchejte a rovnoměrně rozložte na pečící papír.
  3. Posypte ¼ čajové lžičky soli a nechte vychladnout.

Domácí zmrzlina: ledové ovocné potěšení

Potěší v horkých letních dnech a při její přípravě zpracujete přebytky sezónního ovoce. Dalším bonusem je rychlá příprava. Je jen třeba dopředu počítat s dostatečným časem pro zamražení. A zvládnete to i bez zmrzlinovače. Vybírat můžete z velkého množství smetanových i ovocných chutí. 

Zmrzliny nabízejí nepřeberně možností, jak je kombinovat. Nechte se inspirovat našimi zmrzlinovými poháry a ani nemusíte do cukrárny. 

Ze zmrzliny můžete rovněž připravit luxusní zmrzlinové sendviče. Stačí před podáváním navrstvit zmrzlinu mezi dvě sušenky a lahodný osvěžující dezert je na světě.  

Nezbytnost v dětství: karamelky

Kdo by odolal sladkému bonbonku, který po vložení do úst otevře bránu ke vzpomínkám z dětských let? Přesně takové karamelky si můžete hravě připravit i doma, aby i vaše děti měly jednou na co vzpomínat.

Domácí příprava zabere pár minut a první pomoc při chuti na sladké budete mít vyřešenou.

Vyzkoušejte karamelky v mnoha podobách:

Ořechy v karamelu

Karamel ve spojení s vlašskými či lískovými ořechy nebo kokosovými lupínky je dokonalost sama.

  • Před obalováním ořechy krátce opražte na pánvi, zintenzivní se tím jejich chuť.
  • Následně se dejte do přípravy karamelu - půl hrnku cukru pomalu zahřívejte se 2 lžícemi vody. Cukr bude postupně karamelizovat.
  • Jakmile karamel zhoustne do požadované konzistence, přelijte jím ořechy (nejlépe v kastrůlku), promíchejte a nechte vychladnout. Při práci s horkým karamelem buďte opatrní!
  • Karamelové oříšky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.

Vyzkoušejte také netradiční chuť oříšků v pomerančovo-skořicovém kabátku.  

Domácí cini minis - na snídani i svačinku

Děti je milují jen tak, na snídani s mlékem nebo do krabičky na výlety.  Do receptu jsme schovali celozrnnou mouku bohatou na vlákninu a důležité živiny (vápník, železo, hořčík, zinek, vitamin B a E) a jogurt, který je cenným zdrojem bílkovin. Podívejte se na náš recept a připravte dětem zdravé mlsání bez chemických přídavků. 

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Šárka Měřičková

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč