0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dnešní pondělí patří knedlíkům

Dnešní pondělí patří knedlíkům
sdílet:
V Praze dnes v podvečer proběhne už třetí ročník soutěže o nejlepší český houskový knedlík. Mistři kuchaři se o cenu za nejlepší houskový knedlík utkají opět na půdě hotelu InterContinental. Vedle hlavní soutěže o nejlepší houskový knedlík se vybraní kuchaři střetnou i v klání o nejlepší a nejchutnější rajskou omáčku. Tu už ale nebude hodnotit porota, ale vy návštěvníci. Máte se na co těšit!

„Cílem soutěže je podpořit povědomí o české kuchyni, získat důvěru široké veřejnosti a prosadit to, že česká kuchyně je velmi kvalitní,“ vysvětlila Jiřina Dienstbierová z pořádající Rady pro mezinárodní vztahy. Soutěž by podle ní měla také přispět k tomu, „aby každá česká žena uměla uvařit bezvadné houskové knedlíky, a když ne ona, tak alespoň její manžel“. A Jiří Dienstbier umí knedlíky opravdu skvělé, zadělávané podmáslím.

O těch ostatních, které nabízí české pohostinství, se ale nevyjadřuje v dobrém. „Na hospodských knedlíkách mi vadí to, že je kuchaři kupují ve velkoobchodech. Kuchař, který si musí kupovat knedlíky, není u mě žádný kuchař, ale lenoch,“ řekl Dienstbier. Mnozí kuchaři prý totiž nevědí, že houskové knedlíky jsou z housky a těsto je tam proto, aby housky slepilo dohromady, dodal politik, který bude jedním z porotců. Spolu s ním v porotě usedne pan Karel Schwarzenberg, pod jehož záštitou se soutěž každoročně koná, herečka Iva Janžurová a profesionálové z Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Vedle hlavní soutěže o nejlepší houskový knedlík se vybraní kuchaři střetnou i v klání o nejlepší a nejchutnější rajskou omáčku. V této kategorii zvolí vítěze návštěvníci, kteří budou mít možnost tuto perlu české kuchyně ochutnat.

Soutěž i následný raut je o jídle, pití, kultuře stolování, receptech na knedlík, souvislosti s rakouskými a německými verzemi. Tak se přijďte vzdělávat, ochutnávat, hodnotit a užít si knedlíkového soutěžení! Akce začíná v 17.00 a končí ve 21.00. Vstupné je 350 Kč.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč