0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dnešní pondělí patří knedlíkům

Dnešní pondělí patří knedlíkům
sdílet:
V Praze dnes v podvečer proběhne už třetí ročník soutěže o nejlepší český houskový knedlík. Mistři kuchaři se o cenu za nejlepší houskový knedlík utkají opět na půdě hotelu InterContinental. Vedle hlavní soutěže o nejlepší houskový knedlík se vybraní kuchaři střetnou i v klání o nejlepší a nejchutnější rajskou omáčku. Tu už ale nebude hodnotit porota, ale vy návštěvníci. Máte se na co těšit!

„Cílem soutěže je podpořit povědomí o české kuchyni, získat důvěru široké veřejnosti a prosadit to, že česká kuchyně je velmi kvalitní,“ vysvětlila Jiřina Dienstbierová z pořádající Rady pro mezinárodní vztahy. Soutěž by podle ní měla také přispět k tomu, „aby každá česká žena uměla uvařit bezvadné houskové knedlíky, a když ne ona, tak alespoň její manžel“. A Jiří Dienstbier umí knedlíky opravdu skvělé, zadělávané podmáslím.

O těch ostatních, které nabízí české pohostinství, se ale nevyjadřuje v dobrém. „Na hospodských knedlíkách mi vadí to, že je kuchaři kupují ve velkoobchodech. Kuchař, který si musí kupovat knedlíky, není u mě žádný kuchař, ale lenoch,“ řekl Dienstbier. Mnozí kuchaři prý totiž nevědí, že houskové knedlíky jsou z housky a těsto je tam proto, aby housky slepilo dohromady, dodal politik, který bude jedním z porotců. Spolu s ním v porotě usedne pan Karel Schwarzenberg, pod jehož záštitou se soutěž každoročně koná, herečka Iva Janžurová a profesionálové z Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Vedle hlavní soutěže o nejlepší houskový knedlík se vybraní kuchaři střetnou i v klání o nejlepší a nejchutnější rajskou omáčku. V této kategorii zvolí vítěze návštěvníci, kteří budou mít možnost tuto perlu české kuchyně ochutnat.

Soutěž i následný raut je o jídle, pití, kultuře stolování, receptech na knedlík, souvislosti s rakouskými a německými verzemi. Tak se přijďte vzdělávat, ochutnávat, hodnotit a užít si knedlíkového soutěžení! Akce začíná v 17.00 a končí ve 21.00. Vstupné je 350 Kč.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit