0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kdo uvaří nejlepší knedlík roku 2009?

Kdo uvaří nejlepší knedlík roku 2009?
sdílet:
S příchodem podzimu přichází na řadu i další ročník soutěže o nejlepší český houskový knedlík. Třetí ročník klání profesionálních kuchařů proběhne v pondělí 23. listopadu od 17 hodin v restauraci Primátor hotelu InterContinental v Praze 1, Pařížská 30.

 Pokud jste se byli podívat na loňském ročníku, určitě už víte, že ochutnávat budou nejen porotci, ale i vy. Kromě soutěže o ten nejúžasnější knedlík se totiž bude soutěžit o nejlepší rajskou omáčku a porotou budete právě vy. Velký raut s knedlíky, omáčkou, různými masy, vínem a pivem začíná ve 20.00.

 Soutěž o nejlepší český houskový knedlík, která proběhne již tradičně pod patronátem Karla Schwarzenberga, podporuje obnovu kvality tradiční české gastronomie. K patronátu se připojuje také Asociace kuchařů a cukrářů ČR a agentura CzechTourism. V porotě zasednou například bývalý ministr zahraničí a senátor Jiří Dientsbier, prezident Asociace kuchařů a cukrářů Miroslav Kubec, publicista Vladimír Poštulka, či herečka a labužnice Iva Janžurová. Akci uvádí moderátor a gurmet Jan Rosák. 

 V doprovodném programu uvidíte výstavu série 12 exkluzivních fotografií Pes – přítel člověka z kalendáře nadace Mathildy Nostitz na podporu nevidomých a slabozrakých. Kalendář vyšel v omezeném množství kopií na pomoc porodnici štěňat a výcvikového centra vodicích psů.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit