Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

HRABĚNČINY ŘEZY

Popis receptu: 
Recept z OnaDnes na vyzkouseni.
Autor: Lenka Čermáková
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Na těsto: •450 g polohrubé mouky •150 g cukru •250 g Hery •4 žloutky •1/2 prášku do pečiva Na jablkovou vrstvu: •5 větších jablek •½ pudinkového prášku •3 lžíce cukru •lžička skořice Na sněhovou vrstvu: •4 bílky •150 g cukru krupice

Příprava jídla

1. Smícháme mouku, cukr, Heru, žloutky a prášek do pečiva a vypracujeme těsto. Jednu třetinu dáme do mikrotenového sáčku a dáme vychladit do lednice. Dvě třetiny těsta vyválíme a vyložíme jím vymazaný plech. 2. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme s pudinkovým práškem, cukrem a skořicí. Rozložíme na těsto. 3. Pak si připravíme sníh: bílky, které mají pokojovou teplotu, ušleháme s cukrem a špetkou soli dotuha. Rozetřeme na jablečnou vrstvu. 4. Nakonec koláč postrouháme vychlazeným těstem (opět použijeme hrubé struhadlo). Pečeme na cca 160°C asi po dobu 25 - 30 minut. TIP: K jablkům můžeme přidat také mleté vlašské či lískové ořechy, rozinky, brusinky apod.
REKLAMA

Přidat komentář