
Recepty z vydání
Limonáda s tibi krystaly z Esky
Tyhle limonády nabízejí hostům v karlínské restauraci Eska. Díky tibi krystalům si však můžete udělat...
Kimči z bílé ředkve
Recept jsme objevili v krásné knize Kimchi, zmiňované na předchozí straně. Dočtete se u něj, že korejští...
Kysané zelí ochucené po indicku
Takhle zelí neznáte! Špetka exotiky mu nesmírně sluší...
Kvašená zelenina "pickles" s červenou řepou
Navinulá výrazná chuť kvašené zeleniny perfektně sedí k mexickému stylu.
Burrito s kvašenou zeleninou
Kvašenou zeleninou můžete oživit nejen burrito, ale i mnohé jiné pokrmy rychlého občerstvení, od evropské klasiky po ty...
Batátový krém
Můžete polévku nalít do termosky a vzít na výlet. Díky batátům a mrkvi je mírně nasládlá, koření jí...
Kapsičky se šunkou a houbami
Kapsičky jsou nejlepší horké s roztaveným sýrem, ale oceníte je, i když vychladnou.
Honzovy buchty s hruškovými povidly
Buchty k výletům prostě patří, bral si je Honza do světa a balíme si je s sebou do přírody i my. Z trouby...
Kovbojský kotlík
Co chutná holkám od koní nejvíc? Samozřejmě kovbojský kotlík!
Císařský trhanec
Oblíbený dezert císaře Františka Josefa, tzv. Kaiserschmarrn, podávají na každé horské chatě v Rakousku...
Nudle soba s uzeným lososem
Soba jsou tenké japonské pohankové nudle. Existuje jich mnoho druhů. Liší se podílem pohankové mouky (existují...
Salát s kroupami a vejcem
Dejte kroupám šanci, jsou skvělé! Vyzkoušejte třeba tento svěží jarní salát. Je báječný s pečivem i bez.
Avokádové smoothie
V létě můžete přidat pár kostek ledu. Ale i bez nich nám na focení moc chutnalo!
Ovesná polévka s křupavou posypkou a salátem
Jestli je vám to milejší, můžete polévku před podáváním opatrně rozmixovat a podávat jako krémovou s listy...
Lososové kari ze Šrí Lanky
Losos a domácí cejlonská kari pasta dohromady odvedou skvělou práci. Úspěch zaručen!
Hovězí kari rendang
Kari vonící kokosovým mlékem a citronovou trávou stojí za každou minutu čekání!
Kari s vepřovo-krevetovými masovými kuličkami
Masové kuličky jsou jednoduše hit. Zkombinujte je s červeným kari a vznikne zcela návyková záležitost, kterou budete...
Kuřecí prsa plněná ricottou
Díky tomu, že se kapsy pečou v troubě, nebude vadit, když z nich náplň trochu vyteče, a tak není nutné je...
Koláč s pórkem a kozím sýrem
Je to rychlé, není to drahé, vypadá to luxusně a mohou to i vegetariáni, co to je? Tenhle báječný slaný...
Těstoviny s koprem a slaninou
Tenhle recept je taková fusion mezi italskou a skandinávskou kuchyní. Výslednou chutí budete dozajista překvapeni...
Zapečené masové kuličky po italsku
Rajčatovou omáčku můžete udělat až 3 dny předem, kuličky 1 den. A obojí lze zmrazit až na měsíc. Pak...
Mexická fazolová polévka s tortillami s fetou
Chipotle omáčka dodá polévce pikantní uzenou příchuť. Můžete ji nahradit nasekanou papričkou chipotle z...
Jogurtová polévka s čočkou
Tahle polévka je plná zdravých surovin a svým vzhledem připomíná první jarní výhonky, které vykukují ze...
Jahodový shake
Oživili jsme vzpomínky na mléčné bary našeho dětství, přidali jsme trochu inspirace z amerických bister, tím...
Krupicové flameri s tvarohem do skla
Flameri, známý dezert z mléka a krupice, jsme ještě vylepšili tvarohem a šlehačkou a podáváme jej ve...
Sušenky s mléčnou čokoládou
Sušenky nezapomeňte osolit a množství se nebojte, sůl je přesně to, co jim dodá na zajímavosti.
Řezy Florida
Tři zdánlivě nesourodé komponenty – lehký sníh, hutný krém a piškotový korpus – jsou zde v...
Gruzínské chinkali se třemi různými náplněmi
Po receptu na pravé gruzínské chinkali, drobné plněné knedlíčky, touží každý, kdo je někdy ochutnal...
Rybí krokety s fazolovým pyré & salátem
Amura ocení ti, kteří se sladkovodními rybami začínají – dobře se s ním pracuje, má málo kostí a...
Amur s cizrnovými bramborami & salsou
Amur v mnohém připomíná kapra, ale má pevnější a jemnější maso a méně kostí. Připravit jej můžete...
Přidat komentář