Učíme se od mistra
Novým seriálem Apetitu vás bude od listopadového čísla provázet Pavel Býček, šéfkuchař s domácí i zahraniční michelinskou zkušeností. V receptech krok za krokem se zaměří na základní i méně obvyklé kuchařské techniky, protože když ovládnete techniku, můžete si recept vymyslet i sami… Tentokrát se s Pavlem naučíte konfitovat vepřový bůček a k tomu upravit mrkev na tři různé způsoby.
Svatomartinské hody
Vykostit husu není úplně úkol pro začátečníky, ale zároveň ani důvod k obavám. Ve Škole vaření vám ukážeme, jak na to, a vy si pak můžete připravit báječnou husí galantinu s kaštanovou nádivkou a topinamburovým doprovodem, který posvícenské menu odlehčí. Z husích kostí navíc uvaříte tradiční polévku kaldoun a hodování zakončíte božskými jablečnými lívanci.
Poháry plné tradičních zákusků
Dekonstruované laskonky nebo krtkův dort do sklenice – pokud jste povahy hravé nebo se vám jen nechce pustit do klasické cukrařiny a pomocí sáčku s řezanou špičkou, tvořítek, ráfků a formiček vyrábět dezerty jeden jako druhý, navrstvěte komponenty na své nejoblíbenější zákusky do pohárů a rozdejte lžičky!
Musíme zajet na chatu
Víkendové cesty na chatu už patří mezi naše národní tradice. Milujeme setkávání s rodinou i přáteli kolem stolu vyneseného na palouk před chatičkou, milujeme večery při táboráku a rána, kdy se brouzdáme s košíkem po lese. Milujeme i popojíždění se sekačkou a řezání dříví před zimou. A milujeme jídla, která připravíme i v polních podmínkách, a přesto se jich můžeme ujíst, jak jsou dobrá. Po pečených křidýlkách nebo hrncovém hruškovém koláči se na chatě jen zapráší.
Přidat komentář