Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

7 instagramových profilů, díky kterým budete jíst více zeleniny

7 instagramových profilů, díky kterým budete jíst více zeleniny
sdílet:

Inspirujte se od těch, které zelenina prostě baví. Vybrali jsme pro vás autory, kteří vymýšlí nápadité recepty, ve kterých hraje hlavní roli mrkev, kapusta či paprika. Ať už chcete jíst více zeleniny nebo jen hledáte zdravější a odlehčenější jídla, tady si vyberete. 

1. @ottolenghi 

Skvělý britsko-izraelský kuchař Yotam Ottolenghi o jídle píše, jídlo sám připravuje a k tomu vede vlastní restaurace, z nichž nejvíce proslula londýnská NOPI. Neskutečně kreativní šéfkuchař dokázal zrovnoprávnit zeleninu s masem a ukázal tisícům domácích kulinářů, jak si díky různým způsobům úpravy a nepřebernému množství voňavého koření hrát s obyčejným lilkem, mrkví nebo kapustou.

  • Ačkoliv Ottolenghi není vegetarián, přijal kreativní kuchař výzvu a dokázal, že při správné úpravě maso nikomu na talíři nechybí
  • U nás vyšly Ottolenghiho kuchařky Hojnost a Ještě více hojnosti. 

2. @missmaggieskitchen

Inspirativní Francouzka žije v Normandii a její fotografie i styl se liší od zářivé barevnosti většiny instagramových profilů. Působí spíše zemitě, příjemně domácky a má v sobě francouzský šmrnc i lehkost onoho nedefinovatelného francouzského „je ne sais quoi“.  

3. @minimalistbaker

Manželská dvojice Dana a John Shultz mají Instagram plný barevných jídel, které neobsahují živočišné ingredience. Většina z nich se pyšní bleskovou přípravou do 30 minut a minimem ingrediencí, které se vejdou do jedné mísy. Přinášejí také návody, jak si připravit domácí oříškové máslo, mléko a další lahodné vychytávky. Jak slibují autoři, pokud si připravíte dobroty podle Minimalist Baker, budete se cítit skvěle. Najdete je i na stejnojmenném webu.

4. @beetrootinmycake

Co říkáte na řepu ve svém koláči? Té se rozhodně nebojí Judy Moosmueller a Jen Leckey, australské výživové specialistky, mámy, které dohromady mají pět dětí, a také autorky kuchařek. Jejich recepty hýří barvami a uspokojí celou rodinu. Zaujmou snadnými, přitom plnohodnotnými jídly a nápady, jak pro zeleninu nadchnout i ty nejmenší.

5. @thecolorfulkitchen

Když se podíváte na tento profil, dostanete přesně to, co slibuje jeho název – barvami nadupaná jídla plná zeleniny. Oranžovou z dýně, červenou z paprik, fialovou ze zelí nebo třeba zelenou z fazolek. Autorka Ilene Godofsky Moreno se zaměřuje na veganské recepty. Za pozornost stojí především zeleninou nadupané sendviče.

6. @vegukate

Kate Jenkins ráda vyzdvihuje všechny výhody původních a neupravených potravin. Pro svůj stejnojmenný blog hledá recepty plné zeleniny. K nejoblíbenějším patří její salátové misky, které kombinují sezonní suroviny. Skvělá inspirace i pro milovníky masa, kteří svoji dávku bílkovin mohou doplnit právě o nějaký křupavý salát. 

7. @hanka_zemanova_biokucharka

Hanka Zemanová je známá česká propagátorka biovaření. Nevyhýbá se ani masu, ale své čtenáře propojuje především s přírodními cykly a původními tradice našeho území. V zimě nabízí recepty na nejlepší šípkový čaj, kvašenou zeleninu a vydatné polévky, v létě inspiruje ke sběru divokých bylinek a vaření z čerstvé zeleniny ze zahrádky. Hana napsala několik kuchařek a připravuje další.

Související články

Autor: Jana Kopřivová

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč