Miliardy mikroorganismů, které pracují v náš prospěch – to je ve zkratce kvašení. Fermentované potraviny jsou stravitelnější, mnohdy trvanlivější a často také chutnější! Samé dobré důvody, proč se do domácího...
Nebyla jen vynikající kuchařkou, ale také zakladatelkou soukromé kuchařské školy. Stejně jako další významná autorka kuchařek Magdalena Dobromila Rettigová se věnovala výchově dívek a ve svých kuchařkách se zaměřovala i finanční stránkou...
Těstoviny jsou rychlým a snadným jídlem, které uvaříte za pár minut a připravíte z nich plno dalších chutných a skvělých pokrmů. Pro svou neutrální chuť je skvěle hodí k omáčkám, zelenině, masu i do polévek. Existuje celá řada možností...
Asie je nám polohou vzdálená, ale gastronomií velmi blízká. V téměř každé české spíži najdeme minimálně jednu asijskou omáčku. Přesto domácí kuchaři stále tápou, do jakých pokrmů některé z nich patří. Poznejte chutě hoisin, ústřicové,...
Pohanka se v současné době těší stále větší oblibě, což je mimo jiné zapříčiněno její cennou výživovou hodnotou. Její opětovné zařazení do jídelníčku je tím správným krokem ke zdravému stravování. Pohanka dodává lidskému organismu důležité...
Na výrobu tradičních domácích nudlí vám postačí jen pár ingrediencí. Pokud patříte k těm, kteří by domácí nudle rádi vyzkoušeli, pak pro vás máme několik tipů, jak na to. Podívejte se s námi nejen na samotnou přípravu nudlí, ale také na...
Možná máte chuť udělat polévku zajímavější nebo jen potřebujete, aby byla méně „hladová“. Tady jsou naše provařené nápady, jak dodat každé polévce na sytosti.
...
Polévka tak hustá, že v ní stojí lžíce, a vydatná natolik, že si vaši strávníci ani nevzpomenou na dezert. Poctivé a syté polévky jsou dokonalým rozmazlovacím jídlem, když je venku nevlídno.
...
Pokud se vám při pomyšlení na kuchyni našich německých sousedů vybaví pouze řízek neboli schnitzel, rozhodně čtěte dál. Díky rozmanitosti jednotlivých spolkových zemí nám Německo nabízí celou řadu kulinářských skvostů. Pojďte se s nimi...
Prvorepublikové menu se lišilo podle postavení člověka ve společnosti. Lidé z vyšších tříd se dostali i k zahraničním surovinám, nižší třídy se musely spokojit s převážně lokálními potravinami. I těch ale bylo v některých obdobích...
V pouhých sedmadvaceti letech zazářila ve spoustě filmovými kritiky oceňovaných rolích, ale kdyby náhodou tuhle profesi pověsila na hřebík, neztratí se ani v kuchyni. Kde se vzala její láska k vaření a které její recepty stojí za to...
Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“!
...
V současné době hodně z nás pracuje z domova a často si zlepšujeme náladu dobrým jídlem nebo samotnou přípravou. Přinášíme vám několik lahodných jídel, které vám ušetří čas pokud ho nemáte a přesto si pochutnáte.
...
Harissa, sambal, gochujang. Říká vám to něco? Řeč je o pikantních kořenících pastách z různých koutů světa, jejichž existence by vám rozhodně neměla uniknout, pokud jste milovníky ostrého jídla. Zajímá vás, odkud pasty pocházejí, z jakých...
Svatomartinská husa je tradice, která se v našich zemích dodržuje po staletí. Sváteční pokrm se každoročně objevuje na menu restaurací, někdo se naopak pouští do domácí přípravy. Jak ji zpracovat celou do posledního kousku?
...
Nepřipečte vánočky, schovejte rybí šupinku, prostřete pro pocestného a nakrmte domácí zvířata. To je jen malý výčet úkolů, které byste měli o Vánocích splnit, aby se vám v nadcházejícím roce dobře žilo. Máme pro vás přehled tradičních zvyků...
Silvestrovské oslavy vypuknou již brzy nejen v českých domácnostech. Pokud hledáte pro letošní party cizokrajnou inspiraci na poslední pohoštění tohoto roku, přinášíme vám typické silvestrovské pokrmy z celého světa. Na čem si pochutnávají...
Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“!
...
Utekl vám speciál Apetitu Pasta & pizza z roku 2015? Anebo byl ceněnou součástí vaší sbírky, ale kamsi se zatoulal? Nemusíte zoufat, protože pro velký zájem jsme se speciál rozhodli vydat znovu. Apetit speciál Pasta & pizza znovu...
Již tuto neděli 17. srpna se koná další Restaurant Day. Dává příležitost všem, kdo si chtějí vyzkoušet, jaké to je mít vlastní bistro, kavárnu nebo třeba restauraci. Na jeden jediný den.
...
Trávit dovolenou doma a přitom si užít svá oblíbená jídla z prázdninových lokalit? Připravte si speciality ze své oblíbené letní destinace v Big Green Egg. A pokud vám cestování nechybí a vaším nejmilejším místem je vlastní terasa a sedmý...