Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Týdenní úsporná kuchařka 24. díl: Lehká těstovinová jídla i poctivý buřtguláš

Týdenní úsporná kuchařka 24. díl: Lehká těstovinová jídla i poctivý buřtguláš
ZDROJ: Apetit

Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!

1. Kapsy se špenátem a fetou

Kombinace slaného sýru a zeleného špenátu je skutečně nesmrtelná a my se ji tentokrát rozhodli zabalit do kapes s kynutého těsta. Náplň můžete vylepšit osmaženou slaninou, šunkou, dušenými houbami nebo vyměnit sýr feta za jiný výrazný. K původní kombinaci se hodí i míchaná vajíčka.

2. Těstoviny s česnekovou omáčkou z jednoho hrnce

Jestliže jsme vám v předchozích dílech týdenní úsporné kuchařky dovolili parmazán v některém z receptů vynechat, pak tady na něm vyloženě trváme. Je zásadní dochucovacím prvkem těstovin a navíc jsme níže připravili i další recepty, ve kterých se bez tohoto italského pokladu neobejdete.

Pochopitelně není nutné kupovat ten nejdražší, vhodnou alternativou jsou i jiné tvrdé zrající sýry, například česká Gran Moravia.

3. Květák s parmazánem

Pokud se vám podaří koupit pořádný květák v akci, pak máte vyhráno a rovnou se můžete pustit do vaření, přesněji řečeno pečení. Společně s uzeným masem, sýrem, žloutkem a mlékem vložte uvařené růžičky květáku do zapékací mísy a nechte v předehřáté troubě péct přibližně půl hodiny.

  • Vodu z vařeného květáku nevylévejte. Použijte ji společně se zbylou zeleninou na přípravu květákové polévky.

4. Plněné pečené brambory s fazolemi a sýrem

Plněné brambory můžete připravit podle postupu uvedeného v receptu, tedy pouze v mikrovlnné troubě, nebo jednoduše v klasické. Předem vařené nebo pečené brambory dejte do zapékací misky, přidejte prohřáté fazole z konzervy a navrch rozdělte strouhanou mozzarellu.

Vše dejte na pár minut pod gril, a pokud ho vaše trouba nemá, zapněte ji na co nejvyšší výkon. Brambory zapékejte tak dlouho, aby se sýr roztavil. Servírovat můžete s dipem ze zakysané smetany a česneku.

5. Špenátové nudle

Máte výrobu domácích nudlí v malíku? Pak jsme pro vás připravili recept o level výš – špenátové nudle. Na jejich přípravu potřebujete jen hrstku surovin včetně čerstvého špenátu. Před podáváním je bohatě posypte hoblinami parmazánu, přidat můžete i smaženou cibulku, slaninu nebo opražená slunečnicová semínka.

6. Pltnické pirohy s brynzou a koprem

Pirohy jsou velmi chutné jak se sladkou náplní (tvarohem, marmeládou, povidly), tak také se slanou. My vybrali variantu z brynzy a brambor, ovoněnou čerstvým koprem. Navrch zalité zakysanou smetanou, doplněnou o vyškvařenou slaninu.

7. Buřtguláš

Sezóna opékání špekáčků se pomalu rozjíždí. A jestli jste si domu přinesli buřtíky, které už se na vidlici nevešly, nebo jsou opečené a nikdo je nechce, pak buřtguláš si s nimi hravě poradí. Jde o stálici českých chatařů, na které si úplně stejně pochutnáte i v panelákovém bytě.

Zdroj informací: Apetit

Skryt pre seznam
Autor: KatkaVavrova

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč