Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Švestkový koláč
ZDROJ: Elena Leya/Unsplash
sdílet:

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký krambl a mnoho dalších hřejivých receptů, které potěší duši.

Ranní teploty nebezpečně se přibližující nule nám pomalu připomínají, že se příroda brzy uloží k zimnímu spánku. Připravte si neodolatelné dezerty, které vás spolehlivě zahřejí. Pocit hřejivosti v dezertech ještě podpoří hřebíček, skořice a badyán – koření, bez kterého si podzimní pečení neumíme představit.

Hřejivé jablečné potěšení

Sladká podzimní jablíčka můžete uskladnit, zavařit nebo nastrouhat, zamrazit a připravit si tak směs na oblíbený štrúdl, který pak připravíte raz dva. Jak si ale nejlépe zpříjemnit podzimní víkendy? Přece nevšedními dezerty, kterými potěšíte sebe, rodinu i přátele. Pokud hledáte rychlý recept, máme pro vás skvělý tip na pečená medová jablka s mandlemi a rozinkami nebo jablka v medu s tvarohovým krémem. Provoňte si dům vůní jablek se skořicí a vedle tradičního závinu vyzkoušejte také luxusní tarte tatin a mnoho dalších variant sladkých jablečných dezertů.

Sladké hruškové hody

Věděli jste, že po celém světě roste až 2 500 různých druhů hrušní, které v létě, na podzim a některé i v zimě plodí hrušky různých velikostí, barev a chutí? Chcete-li si sklizeň hrušek uchovat celoročně, připravte si jemná hrušková povidla nebo tradiční kompot. A jakými dezerty z hrušek potěšíte své blízké? Vyzkoušejte rychlé hrnkové hruškové řezy, hruškový koláč nebo přidejte další plody podzimu – švestky a připravte luxusní švestkovo-hruškový krambl.

Voňavé dezerty se švestkami

Konzumace švestek údajně podporuje obranyschopnost organismu a přispívá také k dobré náladě. Dopřejte si sladkou odměnu s neodolatelnou vůní švestek v lahodných dezertech a vyzkoušejte švestkový koláč s makovou drobenkou, švestkové buchty, nebo namísto povidel zkuste připravit vynikající švestkovou pomazánku. Podobně jako švestky pak můžete připravit i další odrůdy slivoní, jako například špendlíky nebo mirabelky.

Vedle ovoce nezapomeňte na další podzimní suroviny, jako jsou například ořechy, které se k dezertům skvěle hodí. Připravte si třeba naši oblíbenou jablkovou bábovku s ořechy, která je pro nás symbolem podzimu.

Zdroje informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Šárka Měřičková

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč