Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mikuláš může přinést i andělsky či pekelně dobré slané pochoutky. Zvládnete je raz dva

Mikuláš může přinést i andělsky či pekelně dobré slané pochoutky. Zvládnete je raz dva
sdílet:

Blíží se svátky a s nimi i hromady sladkostí. Na Ježíška si ještě chvíli počkáme, už za pár dní ale můžete své nejbližší potěšit mikulášskou nadílkou. A co takhle nadělit dětem kromě bonbónů a čokolády i nějakou slanou delikatesu z vlastní dílny? Vyberte si z pětice slaných pochoutek, po kterých se jen zapráší.

1. Ořechy a chuťovky

Pokud vaši malí mlsouni potřebují po náročném dni doplnit energii, oříšky se na stole dlouho neohřejí. Nebo ještě lépe – nestihnou ani vychladnout. 

2. Olivy (nejen) na odlehčení

Existuje hned několik důvodů, proč zařadit do jídelníčku olivy. Jsou lahodné, to za prvé! Zaručujeme, že po těchhle lahůdkách si hned tak na plech s cukrovím nevzpomenete. Navíc obsahují vitaminy A, E, důležité minerály jako vápník a hořčík a zároveň fungují jako účinné antioxidanty.

  • Připravte si smažené plněné olivy, které vám zpříjemní každé sváteční posezení, nebo křupavou pizza kapsu plněnou olivami parmazánem a špenátem.
  • A pokud hledáte něco lehčího, co takhle olivoví šneci?

3. Sušenky naslano

Chcete alespoň na okamžik vyměnit linecké cukroví, vanilkové rohlíčky a další tradiční dobroty za neotřelou pochoutku?

4. Tyčinky se solí a sýrem

Sýrové tyčinky zmizí ze stolu natotata, proto si jich raději pár schovejte do nádoby, kde vám vydrží čerstvé i na další den. Přitom stačí pár ingrediencí navíc a rázem vykouzlíte desítky různých variací.

Zkuste třeba křupavé tyčinky se slaninou. Jen nezapomeňte na pořádnou dávku listového těsta, abyste je stihli doplňovat.

5. Domácí paštiky

Paštika je ideální na čerstvý chléb, na topinky i na jednohubky. Patříte-li mezi gurmány, možná dáte přednost domácí výrobě před výrobky ze supermarketu.

[[nid:37275]]

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: petr.suth

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...