Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2019/10

Také se každý rok těšíte na české číslo tolik jako my v redakci? Konečně jsme se dočkali, protože říjnový Apetit plný známých chutí v tradiční i netradiční podobě vychází už 18. 9. 2019! Vždy si říkáme, že už jsme z české kuchyně vyzkoušeli a ochutnali snad úplně všechno, a přesto nás dokáže znovu a znovu překvapovat. Vychutnejte si s námi rodinné večeře plné vzpomínek na dětství, nedělní menu podle Sandtnerky či moučníky, ve kterých hrají prim povidla, tvaroh, mák a perník! Nechybí samozřejmě ani hřejivé recepty plné sezonních surovin, které vás během prvních sychravých dní pohladí po duši.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Připraveno do 30 minut

V dnešní uspěchané době má málokdo čas a chuť trávit u plotny dlouhé hodiny. Přesto toužíme jíst domácí, vyvážené a pestré jídlo. Šéfredaktorka Lucie Kubrová vám ve své první kuchařce představí recepty, které splňují všechna tahle kritéria!

Všude dobře, doma nejlíp!

Povidla, mák, tvaroh a perník. Navždy je budeme milovat a vždycky se k nim vrátíme, stejně jako se vracíme domů.

Nedělní oběd podle Sandtnerové

Oslavte s námi letošní 101. výročí vzniku samostatného Československa dokonalým nedělním obědem připraveným podle prvního vydání klasické kuchařky Marie Sandtnerové.

Učíme se od mistra

Nadaný a kreativní šéfkuchař Jiří Hrachový nás pozval do své kuchyně, kde nás naučil připravit kachní srdíčka a nezapomenutelnou omáčku.

Recepty z vydání

Sázená vejce s chorizem a chilli

Nejlepší vzpruha po večírku. Obsahuje bílkoviny, tuky zdravé i ty na ‚vystlání žaludku‘, a navíc...

Omeleta se žampiony a plísňovým sýrem

Vejce jsou řešením pro sólisty – jsou rychle hotová a pánvička zasytí tak akorát jednoho strávníka. A...

Frittata se špenátem a fetou

Nic nevyhazujte! Pokud vám v lednici zbyly bylinky nebo trocha šunky, klidně je také přihoďte do pánve.

Míchaná vejce s uzeným lososem

Míchaná vajíčka jsou nejjednodušší a nejrychlejší způsob, jak se ráno rozmazlit. Pokud přidáte uzeného...

Nejlepší pečené brambory

Jen si představte mísu plnou zlatých, křupavých kousků brambor. Je to skvělá příloha, ale můžete si je...

Cizrna s datlemi, skořicí, kurkumou a mandlemi

Tohle jídlo připomíná marocké tažíny: je jednoduché, ale díky kombinaci hřejivého koření neodolatelné a...

Hovězí oháňka s pomerančem, sečuánským pepřem a badyánem

Hovězí oháňka je na pomalé dušení ideální kus, maso se totiž v aromatické, mírně pikantní omáčce...

Chili z černých fazolí

Černé fazole dušené se zeleninou, rajčaty a uzenou paprikou fungují i jako náplň do tacos. Pokud máte rádi...

Klobásky na víně s ostružinami a jalovcem

Ostružiny, jalovčinky a červené víno, to je přímo esence podzimu! Tahle kombinace sluší nejen zvěřině, ale...

Burákové kuře

Dušené maso či zelenina s arašídovým máslem a rajčaty jsou typickým jídlem pro celou západní Afriku, v Mali...

Květáková polévka

Květákovka nás nadchla, takovou jsme naposled ochutnali v dětství!

Srbské rizoto

S italským rizotem nemá společnou ani tu rýži, tohle rizoto je prostě něco úplně jiného. Trik je v...

Kuřecí stehna s houbami a bramborovou kaší

Kuře s bramborovou kaší ja klasika, která nikdy neomrzí a rozhodně stojí za to ji mít v repertoáru rychlých večeří.

Vepřová kotleta se smetanovým pórkem a špenátovými špeclemi

Rychlé a velmi efektní jídlo, které se nemusíte bát servírovat jako romantickou večeři ani jako nedělní...

Jablkový jahelník

Sladká tečka na závěr pracovního týdne, kterou můžete následující den dojíst k snídani.

Smažený květák & domácí tatarská omáčka

I v kuchyni našich prababiček se našly ryze vegetariánské pokrmy, třeba obalovaný květák. Přílohu k němu...

Zelené kari s tofu a rýžovými nudlemi

Domácí kari pasty vždycky udělám víc. Tu, kterou nespotřebuju hned, orestuju do rozvonění a do ztmavnutí, tak...

Vaječná omeleta s čedarem a bylinkami

Klasická omeleta začne být po čase trochu nuda. Tahle je plná voňavých bylinek a táhnoucího se sýra. Nejraději k ní...

Kuřecí Cordon Bleu

Kdo by neměl rád řízky v trojobalu? A co teprve, když jsou plněné! Tyhle navíc nemusíte smažit, připravíte...

Čokoládová pěna se solí a malinami

Tenhle dezert stojí a padá s kvalitní tmavou čokoládou, proto se na ní za žádných okolností nesnažte...

Kachní srdíčka s kachní omáčkou a bramborový placek

Kachní srdíčka nemusíte vždycky sehnat, ale stejné jídlo můžete udělat i z kuřecích, která mají všude.

Sakrajda neboli perníkový závin

Tahle lahoda je skvělá čerstvá, ale můžete ji nechat i pár dnů rozležet. Lze ji upéct i v menších...

Tvarožník s ostružinami

Tenhle tvarožník je sladký jen decentně, náplň je hedvábná, jemná a neodolatelná! Pokud vám zbude, uchovejte...

Budětické pouťové koláče

K poutím na Sušicku patří koláče, zdobené místní specialitou – „červeným“ mákem. Ten se...

Smažené krupicové noky se švestkovou omáčkou

Do receptu z retro kuchařky z 80. let jsme se zamilovali na první pohled. Se švestkovou omáčkou nemá chybu!

Polévka z červeného zelí s kmínem a křenem

S barvou téhle polévky si můžete vyhrát. Zelí totiž mění svou barvu podle prostředí. Čím kyselejší prostředí (...

Pstruh na salátu s kapustou

Blahodárné účinky hlávkové kapusty na zdraví jsou známé už celá staletí. Dopřejte si ji třeba v úžasném...

Bramborový koláč se sýrem

Zemité chuti na talíři korespondují s barvami a vůněmi za okny. Užívejte si podzim všemi smysly!

Vepřové kotlety s hruškami

Šťavnaté maso a slaďoučké hrušky jsou překvapivě sehrané duo, které na talíři vytvoří hotovou symfonii. Stačí přidat...

Květákové kung pao

Květákové kung pao si vás rychle získá jednoduchou a bleskovou přípravou a skvělou chutí!

Drožďovo-zeleninová polévka

Droždí, pokud je nepoužíváte při pečení, ale děláte z něj polévky či pomazánky, rozděluje lidi –...

Bílá fazolová polévka s klobásou podle dědy Emila

Polévka, která po nafocení zmizela rychlostí blesku, pochází z notýsku, do něhož naší šéfredaktorce Lucii...

Pórková polévka se šunkovým svítkem

Jestli si něco zapomenutého z prvorepublikové kuchyně zaslouží renesanci, pak je to svítek. Svítkové nudle...

Milánská polévka

Při přípravě říjnového nedělní menu jsme se inspirovali nesmrtelnými recepty z klasické kuchařky Kniha rozpočtů a...

Květák s parmazánem

Recept můžete snadno proměnit ve vegetariánský, stačí vynechat uzené maso či šunku a místo pravého...

Plněné hovězí závitky s praženou krupicí

Pražená krupice je lepší (a také levnější) než – leckdy zatuchlý – kuskus...

Piškotové lívanečky se šlehanou smetanou

Kromě elegantního servírování na talířek se dají piškotové lívance jíst rovnou z ruky do pusy. Pak jich ale...

Mrkvový dort jinak

Mrkvový dort je klasika, která se dá dobře obměňovat a vylepšovat. Zkuste tentokrát recept obohatit o ořechy a...

Přidat komentář