Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2020/2

V únorovém Apetitu jsme se vydali na hory. Připravili jsme vám ochutnávku receptů z alpských sjezdovek od Německa přes Rakousko, Švýcarsko a Francii až po Itálii a v Krkonoších jsme navštívili jeden z nejvýše položených pivovarů u nás. Zimní náladu jsme si zachovali i v nedělním menu, které se nese v duchu rozmařilého masopustního hodování. Do učení nás tentokrát vzal šéfkuchař Vinohradského parlamentu, Jan Pípal, a podělil se s námi o recept na nevšední plněné knedlíky s koprovou omáčkou. Odlehčit vydatná jídla nám pomohou recepty na saláty ze zimní zeleniny. Svátek zamilovaných oslavíme vylepšenou verzí nesmrtelného poháru Horká láska.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Kdy, když ne v neděli…

A kdy, když ne o masopustu? Bohatý nedělní oběd v duchu rozpustilých radovánek a hojné konzumace masa. 

Hity sjezdovek

Při lyžování pořádně vyhládne. Dejte si s námi dobroty zpod alpských štítů! 

Salátový bar

Ani v zimě nemusíte rezignovat na chutné a pestré saláty. Inspirujte se našimi recepty!

Kokosy na sněhu

Neodolatelné dezerty založené na kokosu. Kdo si dá kousek?

Recepty z vydání

Pořádná kotleta s jablečným relišem s chilli

Chutné vepřové a šťavnatá jablka jsou naší oblíbenou kombinací. Přidejte tentokrát chilli papričku, ať má pokrm pořádný...

Pomalu pečené vepřové ramínko po korejsku

Skvělý způsob, jak pohostit spoustu lidí naráz – nachystejte všechny doplňky a nechte každého, ať si...

Kandovaná slanina

Podávejte jako součást brunche v doprovodu pošírovaných (ztracených) vajec anebo nalámejte do misky a...

Rozpadavá žebírka glazovaná bourbonem

Pečená žebírka jsou vždycky dobrý nápad. Ovšem ta glazovaná bourbonem jsou přímo geniální!

Páj s uzeným kolenem

Na sladké koláče vás příliš neužije? Pak zkuste tento plněný uzeným kolenem!

Kouřové pečené vepřové s fazolemi

Když přidáte do klasické americké fazolové přílohy kusy vepřového masa, získáte pořádné hlavní jídlo.

Tousty s kozím sýrem, meruňkovým džemem a tymiánem

Obyčejný toust nemusí být nuda! K výrazné chuti kozího sýra se hodí téměř cokoli sladkého. Kromě meruněk...

Koláčky s mandlovou náplní a višňovým džemem

Tenhle dezert vyšvihnete, i když se ohlásí nečekaná návštěva, většinu surovin máte totiž nejspíš doma...

Lepkavá kuřecí křidýlka s malinovým džemem

Odteď bude džem vaše tajná přísada na ta nejlepší křidýlka! Dodává správný stupeň sladkosti i lepkavosti...

Zapečený květák se sýrem

Zapečený květák je vynikající, jeho jemná chuť totiž skvěle ladí s muškátovým oříškem v bešamelu...

Maďarská žampionová polévka

Hustá polévka, která při focení doslova mizela před očima. Tak trochu totiž připomíná kuře na paprice, jen...

Rybí karbanátky

Jednoduchými karbanátky dodáte do jídelníčku dvě suroviny, které v něm nejčastěji chybí – ryby a...

Kuře s vinnou omáčkou a kadeřávkem

Recept na kuře, který vás příjemně překvapí jednoduchým postupem, snadnou dostupností surovin a dokonale...

Špízy z panenky s fazolkami

Elegantní večeře, která ve vás vyvolá sladké vzpomínky na léto!

Dýňové špagety

Kdo by nemiloval těstoviny? Zkuste nápaditou variantu s dýní. Jde o vyvážené zimní jídlo s maximem chuti, kterým...

Červenořepný salát s uzenou rybou

Tenhle zimní salát je skvělou volbou nejen na odlehčení po masopustu.

Kadeřávkový salát s kuřetem

Na první pohled sice tenhle recept vypadá složitě, ve skutečnosti se ale jedná o rafinovanou skládačku...

Salát z grilované čekanky se zálivkou s misem

Ani v zimě nemusíte rezignovat na chutné a pestré saláty. Jediné podstatné rozdíly oproti létu spočívají v tom, že...

Pohár Horká láska

Zmrzlinový pohár s teplým ovocem je možná trochu retro, ale kombinace horkého a ledového, sladkého a nakyslého...

Důlkové sušenky s džemem

Ořechové sušenky, které vycházejí těsta na vanilkové rohlíčky. Jejich výroba nezabere tolik času jako...

Kapustičková polévka

Růžičková kapusta je jedna z mála našich zimních zelenin, a když víte, jak na ni, je nepřekonatelná.

Obrácené hovězí řízky a celerovo-bramborové pyré

Počáteční nedůvěru k neobvyklému postupu nakonec vystřídalo velké nadšení.

Pestrý salát

Odlehčete oběd v podobě obrácených řízků s celerovo-bramborovým pyré barevným salátem plným vitaminů!

Vdolky

Zabrnkali jsme na nostalgickou notu a zavzpomínali na bavorské vdolečky, které jsme jako děti tak milovali. Recept...

Pečená dýně s chilli

Dýně má velmi jemnou a nenápadnou chuť a díky tomu přímo vybízí k různým ochucovacím experimentům...

Oříškové kapustičky

Kapustu každý nemusí, ale když ji předložíte ve svěží miniverzi s opraženými oříšky, odolá málokdo.

Květáková rýže

Až vyzkoušíte květákovou rýži, už nikdy nebudete chtít tu skutečnou!

Hovězí vývar se špenátovými knedlíčky

Silný hovězí vývar je přesně to, co potřebujete po náročném lyžování: do kapsy strčí všechny...

Bramborové čtverečky se zelím

Do zahraničí na hory se letos asi nevypravíme, ale nic nám nebrání uvařit si specialitu jako vystřiženou z bavorských...

Raclette s ovocem a ořechy

V mnohých střediscích Savojských Alp můžete lyžovat dopoledne ve Francii a odpoledne ve Švýcarsku. Raclette je...

Pstruh s prosciuttem a bylinkovým máslem

Horská jídla jakým je třeba tento pstruh jsou jednoduchá, stojí ale na špičkových surovinách, na které jsou...

Calimero

Kdo by neznal bombardino! Pokud chcete nejen zahřát, ale také povzbudit kofeinem, zkuste jej ve verzi calimero, tedy...

Kokosový nákyp

Voňavý vláčný nákyp si oblíbí i zarytí odpůrci kokosu!

Kokosový koláč s ovocem

Vlačné těsto, šťavnaté ovoce a křupavá posypka z kokosu? Jestli vás ihned napadlo, že tenhle koláč musí být skvělý,...

Domácí ‚Bounty‘

Kdo by nemiloval Bounty?! Tuhle domácí variantu si navíc můžete zcela přizpůsobit své chuti!

Lamingtonky

Lamingtonky jsou oblíbené na jižní polokouli, ochutnáte je nejspíš v australských nebo jihoafrických...

Kokosovo-rýžový pudink

Skvělá snídaně, svačina, odpolední mlsání, dezert... Zkrátka a dobře, tuhle kaši si můžete dát kdykoli,...

Buchtičky se šodó podle Viléma Vrabce

Klasika, kterou málokdo zná: to je šodó. Pěnovou vinnou omáčku vytlačila žloutková vanilková nebo ještě...

Přidat komentář