Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

7 snadných receptů s bylinkami

7 snadných receptů s bylinkami
sdílet:

Bylinky pozvednou jídlo po stránce chuti, vůně i trávení. Využijte toho, že jejich sezona je v plném proudu, a dopřejte si pořádnou porci čerstvé bazalky, koriandru a máty.

 
Skryt pre seznam

BAZALKA 

Pochud chcete, aby celé lístky bazalky zůstaly krásně zelené, musíte je omýt a osušit velmi jemně – pomačkání může způsobit zčernání. Tepelně se upravuje spíš výjimečně, nejlépe chutná v pestu nebo čerstvá navrch (na teplá jídla ji sypte těsně před podáváním) i v salátu. 

MÁTA

Chuť a vůni si máta zachová jen tehdy, když ji přidáte až po dovaření. Zatímco u nás si mátu spojujeme spíš se sladkými pokrmy, dobře ladí i se slanými jídly v asijském stylu – můžete ji použít třeba namísto klasnatky barvité, thajské bazalky nebo perilly. 
 

KORIANDR

Koriandr se dá do jídla použít celý: kořínky se hodí třeba do kořenicích past oblíbených v jihovýchodní Asii, spolu se stonky je můžete využít i k ochucení vývarů nebo dušené zeleniny či masa. Oproti tomu lístky je lepší vždycky aspoň zčásti přidat do jídla čerstvé.
 
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín