0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jídla bez ohřívání: Rychlé večeře nebo obědy na druhý den do práce, které můžete jíst zastudena

Kukuřičný chlebíček s jarní cibulkou a chilli
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Některé pokrmy jsou výborné čerstvě uvařené, ale stejně tak si na nich pochutnáte za studena. Nemusíte tak trávit čas jejich ohříváním a hodí se jako rychlá večeře nebo oběd na druhý den do práce. Přípravili jsme pro vás výběr několika jídel v různých obměnách, kterými se můžete inspirovat.

Rýžový nákyp a zemlbába

Kdo má rád sladké, jistě nepohrdne rýžovým nákypem. Ze školní jídelny na něj sice mnozí z nás nemají ty nejlepší vzpomínky a vybaví si spíše suchou rýži, ale když se nákyp připraví poctivě ze žloutků utřených s cukrem, našlehaných bílků a šťavnatého kompotonavého ovoce, jde o skutečně božský pokrm. Nákyp je výborný teplý, ale když vystydne a pořádně se uleží, pochutnáte si na něm možná ještě víc.

Podobné je to v případě žemlovky neboli zemlbáby, která je dnes trochu opomíjeným pokrmem, což je velká škoda! Nákyp z pečiva namáčeného v mléce a jablek ochucený máslem a cukrem se skořicí býval pokrmem chudých, jistě by ale obstál i u královského dvora! Žemlovku můžete servírovat jako hlavní chod nebo moučník. Pochutnáte si na ní za tepla i za studena.

Řízky, karbanátky, sekaná, kuře

K výletu po Česku patří studený řízek s kyselou okurkou v chlebu namazeném hořčicí. Stejně dobře funguje i karbanátek, sekaná nebo kousek kuřete. Tato jídla jsou zkrátka vděčná a pochutnáte si na nich za tepla i za studena.

Těstoviny

Další vděčnou surovinou, která dobře funguje i ve studené podobě, jsou těstoviny. Pokud jste vařili těstoviny s omáčkou a pár vám jich zbylo, zatímco omáčka už došla, využijte je na přípravu salátu. 

Quiche

I francouzský koláč quiche si vychutnáte za tepla i za studena. Je tak univerzální, že ho můžete podávat k snídani, obědu i večeři nebo jako slaný dezert. Dokonce i druhý den, kdy je pěkně odleželý, si na něm skvěle pochutnáte.

Klasický quiche lorraine se plní vaječno-smetanovou směsí, sýrem a slaninou, ale vyzkoušet může spoustu dalších neotřelých náplní od cibulové, přes houbovou po špenátovou.

Zdroj: Apetit

Související články

Autor: Sabina Jarošová

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč