Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2019/12


Otevřete spolu s námi prosincový Apetit, zapomeňte na chvíli na shon všedního dne a nechte se okouzlit sváteční atmosférou! Do nového čísla jsme vměstnali maximum tipů, rad a receptů, díky kterým prožijete ty nejpohádkovější Vánoce. Nahlédněte do našeho adventního kalendáře, inspirujte se nápady, co koupit blízkým pod stromeček, upleťte si tu nejlepší vánočku podle cukráře Lukáše Skály nebo připravte dokonale sestavené štědrovečerní menu, jež uspokojí celou rodinu. Samozřejmě nechybějí ani recepty na křehké voňavé cukroví, které snoubí tradici se špetkou inovace. Určitě se vám budou hodit i tipy na lahodné rodinné večeře a pokrmy ze surovin, které jsou v prosinci v nejlepší kondici. Přejeme vám kouzelné Vánoce a dobrou chuť!

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Netradičně tradiční cukroví

Bez vůně másla, vanilky či perníku a křupání ořechů by Vánoce nebyly kompletní. Tak na nic nečekejte, udělejte místo v lednici a rozpalte troubu – jdeme (ne)péct cukroví! 

Šťastné a lidové

Lidové vánoční pokrmy byly prosté: Štědrý den patřil k postnímu období, tak na stůl přišla hlavně jídla z mouky, luštěnin, hub, medu a ovoce. Inspirovali jsme se jimi, ale samotné pokrmy jsme pojali po svém a nebáli se ani trochy masa.

Radujme se, veselme se!

Když ve sváteční den zasedne ke stolu celá rodina, chceme, aby chutnalo všem – od dětí až po babičky. Naše menu ctí tradici, ale zároveň je lehčí a jemnější než klasický kapr v trojobalu.

Tropické duo

Nic nerozzáří sváteční tabuli tak, jako když na ní přistane zmrzlinová bomba. Je to efektní a snadný dezert, který hosty na jedno olíznutí lžičky přenese do míst, kde šumí palmy a zralé ovoce padá rovnou ze stromů…

Recepty z vydání

Gin s klementinkami a zázvorem

Při nákupu doporučujeme nešetřit na ginu, zároveň sáhněte po takovém, ve kterém není přespříliš bylinek...

Karamelky s pastou miso

Miso je japonská pasta, která se vyrábí z fermentovaných sójových bobů. Používá se do polévek, k...

Cantuccini s pistáciemi a třešněmi

Toskánské sušenky jsou skvělý dárek! Vypadají pěkně, body získáte za domácí výrobu, ale i za chuť...

Vánoční čatní

Pikantní ovocné čatní se skvěle hodí k sýrům i uzeninám. Chuť se bude lehce měnit podle toho, jak bude...

Domácí sriracha

Nejvíc potěší dárek vlastnoručně vyrobený. Dejte si záležet nejen na přípravě, ale i na balení!

Vánoční pavlova

Křupavý meringue, nadýchaný šlehačkový krém, čokoláda a nakonec třešnička na dortu. Tohle je dokonalý...

Ryba v solné krustě

Pečení v solném obalu je jednou z nejstarších a zároveň nejšetrnějších technik a pro křehké rybí maso je...

Pomerančové pohárky

Hřejivé napohled, svěží uvnitř...

Klobásky v dušeném červeném zelí

Inspirujte se u našich německých sousedů a zkombinujte šťavnaté zelí s oblíbenými klobáskami a opečenými bramborami.

Granátová kuřecí prsa

Zpříjemněte si zimu lahodným pečeným kuřetem ozdobeným krémovou omáčkou se špetkou kurkumy a zářivými zrnky granátového...

Celerové řízky se salsou verde

Bulvový celer je neprávem opomíjená lahůdková zelenina. Tyto řízky to jasně dokazují!

Salát z růžičkové kapusty po italsku

Originální salát poslouží báječná příloha nebo součást většího menu.

Srílanské řepné kari

Zahřeje i na těle i na duši!

Vánoční zmrzlinové sendviče

Křupavé sušenky s pekanovými ořechy a kousky čokolády plněné krémovou vánoční zmrzlinou... Nezní to jako sladký sen?

Koláč s náplní z vaječného likéru

Tak výjimečná slavnostní příležitost, kterou Vánoce bezesporu jsou, si zaslouží trochu hvězdného třpytu navíc, co...

Slavnostní perníkový trifle

Kombinace voňavého perníku, sladkého karamelu, neodolatelně jemné náplně a šťavnatých hrušek vám učaruje!

Francouzský toust s kompotem z borůvek se šalvějí

Jednodušší to už být ani nemůže! A vánočnější také ne. Dezerty, jejichž základem je už hotové pečivo...

Kořeněný čokoládový krém se sherry sirupem

Od sladkého nebe vás dělí pouze jedna lžička!
REKLAMA

Přidat komentář