Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2019/12


Otevřete spolu s námi prosincový Apetit, zapomeňte na chvíli na shon všedního dne a nechte se okouzlit sváteční atmosférou! Do nového čísla jsme vměstnali maximum tipů, rad a receptů, díky kterým prožijete ty nejpohádkovější Vánoce. Nahlédněte do našeho adventního kalendáře, inspirujte se nápady, co koupit blízkým pod stromeček, upleťte si tu nejlepší vánočku podle cukráře Lukáše Skály nebo připravte dokonale sestavené štědrovečerní menu, jež uspokojí celou rodinu. Samozřejmě nechybějí ani recepty na křehké voňavé cukroví, které snoubí tradici se špetkou inovace. Určitě se vám budou hodit i tipy na lahodné rodinné večeře a pokrmy ze surovin, které jsou v prosinci v nejlepší kondici. Přejeme vám kouzelné Vánoce a dobrou chuť!

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Netradičně tradiční cukroví

Bez vůně másla, vanilky či perníku a křupání ořechů by Vánoce nebyly kompletní. Tak na nic nečekejte, udělejte místo v lednici a rozpalte troubu – jdeme (ne)péct cukroví! 

Šťastné a lidové

Lidové vánoční pokrmy byly prosté: Štědrý den patřil k postnímu období, tak na stůl přišla hlavně jídla z mouky, luštěnin, hub, medu a ovoce. Inspirovali jsme se jimi, ale samotné pokrmy jsme pojali po svém a nebáli se ani trochy masa.

Radujme se, veselme se!

Když ve sváteční den zasedne ke stolu celá rodina, chceme, aby chutnalo všem – od dětí až po babičky. Naše menu ctí tradici, ale zároveň je lehčí a jemnější než klasický kapr v trojobalu.

Tropické duo

Nic nerozzáří sváteční tabuli tak, jako když na ní přistane zmrzlinová bomba. Je to efektní a snadný dezert, který hosty na jedno olíznutí lžičky přenese do míst, kde šumí palmy a zralé ovoce padá rovnou ze stromů…

Recepty z vydání

Gin s klementinkami a zázvorem

Při nákupu doporučujeme nešetřit na ginu, zároveň sáhněte po takovém, ve kterém není přespříliš bylinek...

Karamelky s pastou miso

Miso je japonská pasta, která se vyrábí z fermentovaných sójových bobů. Používá se do polévek, k...

Cantuccini s pistáciemi a třešněmi

Toskánské sušenky jsou skvělý dárek! Vypadají pěkně, body získáte za domácí výrobu, ale i za chuť...

Vánoční čatní

Pikantní ovocné čatní se skvěle hodí k sýrům i uzeninám. Chuť se bude lehce měnit podle toho, jak bude...

Domácí sriracha

Nejvíc potěší dárek vlastnoručně vyrobený. Dejte si záležet nejen na přípravě, ale i na balení!

Vánoční pavlova

Křupavý meringue, nadýchaný šlehačkový krém, čokoláda a nakonec třešnička na dortu. Tohle je dokonalý...

Ryba v solné krustě

Pečení v solném obalu je jednou z nejstarších a zároveň nejšetrnějších technik a pro křehké rybí maso je...

Pomerančové pohárky

Hřejivé napohled, svěží uvnitř...

Klobásky v dušeném červeném zelí

Inspirujte se u našich německých sousedů a zkombinujte šťavnaté zelí s oblíbenými klobáskami a opečenými bramborami.

Granátová kuřecí prsa

Zpříjemněte si zimu lahodným pečeným kuřetem ozdobeným krémovou omáčkou se špetkou kurkumy a zářivými zrnky granátového...

Celerové řízky se salsou verde

Bulvový celer je neprávem opomíjená lahůdková zelenina. Tyto řízky to jasně dokazují!

Salát z růžičkové kapusty po italsku

Originální salát poslouží báječná příloha nebo součást většího menu.

Srílanské řepné kari

Zahřeje i na těle i na duši!

Vánoční zmrzlinové sendviče

Křupavé sušenky s pekanovými ořechy a kousky čokolády plněné krémovou vánoční zmrzlinou... Nezní to jako sladký sen?

Koláč s náplní z vaječného likéru

Tak výjimečná slavnostní příležitost, kterou Vánoce bezesporu jsou, si zaslouží trochu hvězdného třpytu navíc, co...

Slavnostní perníkový trifle

Kombinace voňavého perníku, sladkého karamelu, neodolatelně jemné náplně a šťavnatých hrušek vám učaruje!

Francouzský toust s kompotem z borůvek se šalvějí

Jednodušší to už být ani nemůže! A vánočnější také ne. Dezerty, jejichž základem je už hotové pečivo...

Kořeněný čokoládový krém se sherry sirupem

Od sladkého nebe vás dělí pouze jedna lžička!

Celerová polévka

Jednoduchá a vydatná polévka vás během zimních dnů zaručeně zahřeje.

Masové kuličky se smetanovou omáčkou

Skandinávské masové kuličky milují bez výjimek děti i dospělí. S touhle večeří budete doma za hvězdu!

Rychlé kedgeree

Kořeněná rýže (původem z Indie) je skvělá sama o sobě, zvláště v kombinaci se sladkým hráškem. Pokud...

Kuře s polentou

Skvělý způsob, jak zužitkovat celé kuře, ale nečekat na něj půl večera, než se upeče!

Těstoviny s kadeřávkem, kozím sýrem a semínky

Nápad na zdravou rychlovku oceníte nejen během vánočního pečení.

Tropická zmrzlinová bomba

Zmrzlinová bomba je dokonalý večírkový dezert a koruna všech oslav! Není složitá a dá se připravit předem...

Kořeněné máslové sušenky s pomerančovou marmeládou

Tyhle kořeněné sušenky peče každé Vánoce naše kolegyně Martina. A my je milujeme! Opojná vůně másla a koření vás...

Kakaové ořechy s griliášovým krémem

Ze stejného těsta připravíte i pracny. Pečte je 15 minut a hned zahorka obalte ve vanilkovém moučkovém cukru.

Linecké kokosové řezy

Pokud nemáte doma vykrajovátka, a přesto byste se chtěli pustit do pečení cukroví, vsaďte na tyhle lahodné...

Nepečené perníkové kuličky

Nejsme na to ani trochu hrdí, ale o perníkové kuličky jsme se v redakci málem poprali! Tak moc jsou dobré...

Vykrajované vanilkové rohlíčky

Na válení vanilkových rohlíčků vás příliš neužije? A už vůbec nemáte jeden jako druhý? Máme pro vás...

Citronová kolečka s pusinkami

Elegantní citronové cukroví vás nejprve okouzlí svou andělskou krásou a hned vzápětí i nezapomenutelnou...

Vánoční zelňačka

Zelňačky není nikdy dost a odležení jí vysloveně svědčí – takže vůbec nevadí, když jí navaříte...

Hrachová polévka

Hrách je na vánočním stole proto, aby se v domě držely peníze. Zajišťuje i plodnost, proto se nosil domácímu...

Jáhlový kuba

Houby ve vánočních lidových pokrmech zastupují maso a jsou také symbolem bohatství, protože jsou stejně jako...

Bílá houbová omáčka s žemličkami

Plná chuť smetanové omáčky a nadýchaná kyprost jemných žemliček spolu tvoří dokonalý pár.

Muzika neboli tomáškový kompot

Tradiční dobrotu jsme naservírovali do pohárů a přidali šlehačku. Se základní verzí můžete experimentovat...

Kanapky s celerovou remuládou, křepelčím vejcem a kaviárem

Zahajte štědrovečerní večeři elegantními kanapkami. Kombinace celerové remulády, křepelčího vejce a kaviáru je naprosto...

Ostružinový spritz

Stylovější přípitek ke štědrovečernímu menu si neumíme představit.

Kapří krém

Rybí polévka nesmí na štědrovečerní tabuli chybět. Jemný kapří krém si zamilují všichni – od dětí až po babičky...

Filet z candáta v těstíčku & bramborový salát

Když neholdujete kaprovi, ale přesto byste chtěli mít na vánočním stole českou rybu, je candát výborná volba.

Brusinkový obrácený koláč

Jestli se na něco těšíme stejně jako na stromeček, je to sváteční výzdoba a jídla v barvách Vánoc. Třeba na tenhle...

Přidat komentář