Smažená květenství - kosmatice
Do 30 minut
Snadné
Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!
Léčivé účinky bezu černého znali naši předci už od nepaměti. Odvar z jeho květů pomáhá proti nachlazení, ulehčuje vykašlávání a dokonce má i močopudné a mírně projímavé účinky.
Vyměňte klasický hlávkový salát s octovou zálivkou za tento lehce pikantní s kuřecími prsy. Maso zasytí a zelené listy mu dodají patřičnou svěžest a zároveň odlehčí vašemu jídelníčku.
Fazolová polévka na italský způsob zasytí nejen dospělé, ale i děti. Obzvlášť, pokud jako těstoviny zvolíte písmenka nebo jiné atraktivní tvary.
U sezónních surovin ještě chvíli zůstaneme, protože by byl hřích si právě v červnu neuvařit luxusní tvarohové knedlíky s jahodami. Na konci postupu v odstavci „něco navíc“ najdete vychytávku, jak si práci případně ulehčit a přesto si stejně pochutnat.
Sendviče jsou skvělý oběd na cesty. Použili jsme kuličky z mletého hovězího masa, které zasytí. Práci si lze usnadnit tím, že si kuličky koupíte už hotové a jen prohřejete v rajčatové omáčce.
„Konzerva tuňáka je spolehlivý přítel rychlých večeří a lehkých obědů.“ – stojí v popisku receptu a my si za tím tvrzením stále stojíme. Navíc toto jídlo připravíte do 20 minut a dokonce v jednom hrnci.
Období letního grilování pomalu začíná a kromě masa nezapomeňte na rošt přidat i zeleninu. V našem případě je to lilek a paprika, kterou jsme smíchali s uvařeným bulgurem, čerstvou mátou, okořenili a na závěr pokapali řeckým jogurtem. Vznikne tak výborná příloha k masu, anebo sytý vegetariánský hlavní chod.
Zdroj informací: Apetit