Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Týdenní úsporná kuchařka 29. díl: Salát z těstovinové rýže i játra na roštu

Týdenní úsporná kuchařka 29. díl: Salát z těstovinové rýže i játra na roštu

Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!

1. Játra na roštu

Vnitřnosti vždy patřily mezi levnější druh masa, a i přes soustavné zdražování se tam stále drží. A to je jeden z důvodů, proč právě játra zařadit do svého jídelníčku častěji. Jako další argument nabízíme, že jsou považovány za výborný zdroj železa. Mimoto jejich příprava je obvykle velmi rychlá a tyto na roštu jsou navíc neuvěřitelně dobré.

  • Pokud v přípravě jater nejste příliš zběhlí, nevadí, do postupu jsme přidali několik tipů a triků na jejich úpravu od profíků.

2. Špenátový krém s tousty se sýrem & pancettou

Zvláštnost této špenátové polévky je v tom, že není zahuštěna moukou, ale bramborou. A abyste docílili intenzivnější chuti a barvy, doporučujeme přidat zelenou petrželku. Servírujte ji jako my s rozpečenými plátky bagety a opečenou pancettou, nebo ji ozdobte zastřeným vejcem, případně lžící zakysané smetany.

  • Polníček na ozdobu můžete vynechat a použít místo něj rukolu nebo špenát. Obojí využijete ještě v následujících receptech.

3. Špagety po toskánsku

Receptů na špagety najdete na našich stránkách mnoho, ale tyto jsou superrychlé a lehce pikantní. Jestli těstoviny připravujete pro děti nebo pálivé příliš nevyhledáváte, uberte nebo zcela vynechejte chilli pastu (sambal oelek).

  • Stejně tak rukolu vyměňte za totožné množství špenátu, který vám případně zbyl z výše uvedené polévky.

4. Salát z těstovinové rýže s rajčaty, bazalkou a rukolou

Osvědčenou italskou kombinaci rajčat s bazalkou jsme si vypůjčili i do tohoto jednoduchého salátu. Jeho hlavní složkou je těstovinová rýže, ale lze použít i jiné drobné těstoviny, např. tarhoňu.

  • Místo červené cibule vyzkoušejte jarní cibulku, její chuť není tak výrazná a navíc zelená nať společně s rukolou salát rozzáří.

5. Medová křidýlka na zázvoru

Tak jednoduchá a přesto úžasná jsou tato medová kuřecí křidélka. Použít můžete i spodní část stehen nebo křídla krůtí. Vše naložte do připravené marinády a nechte ideálně přes noc odpočívat v lednici. Následující den maso upečte podle návodu v troubě, nebo rozpalte gril a ogrilujte.

6. Kořeněné bílé fazole s klobásou a koriandrem

Toto jídlo je plné bílkovin, a to nejen těch živočišných, ale i rostlinných. Je syté, kořeněné a skutečně vydatné. Troufneme si tvrdit, že kombinace všech ingrediencí je vyladěná k dokonalosti, ale určitě si i v tomto případě můžete dovolit mírnou improvizaci.

  • Klidně vynechejte jednu z masitých složek nebo chorizo vyměňte za oblíbenou paprikovou klobásu.

7. Pasta e ceci 

Luštěniny a sacharidy, to je kombinace typická pro všechny skromné kuchyně. V Itálii se vaří pasta e ceci, tedy těstoviny s cizrnou. Syté, výživné a lahodné!

Zdroj informací: Apetit

Skryt pre seznam
Autor: KatkaVavrova

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč