Do hodiny
Velmi snadné
Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!
Vnitřnosti vždy patřily mezi levnější druh masa, a i přes soustavné zdražování se tam stále drží. A to je jeden z důvodů, proč právě játra zařadit do svého jídelníčku častěji. Jako další argument nabízíme, že jsou považovány za výborný zdroj železa. Mimoto jejich příprava je obvykle velmi rychlá a tyto na roštu jsou navíc neuvěřitelně dobré.
Zvláštnost této špenátové polévky je v tom, že není zahuštěna moukou, ale bramborou. A abyste docílili intenzivnější chuti a barvy, doporučujeme přidat zelenou petrželku. Servírujte ji jako my s rozpečenými plátky bagety a opečenou pancettou, nebo ji ozdobte zastřeným vejcem, případně lžící zakysané smetany.
Receptů na špagety najdete na našich stránkách mnoho, ale tyto jsou superrychlé a lehce pikantní. Jestli těstoviny připravujete pro děti nebo pálivé příliš nevyhledáváte, uberte nebo zcela vynechejte chilli pastu (sambal oelek).
Osvědčenou italskou kombinaci rajčat s bazalkou jsme si vypůjčili i do tohoto jednoduchého salátu. Jeho hlavní složkou je těstovinová rýže, ale lze použít i jiné drobné těstoviny, např. tarhoňu.
Tak jednoduchá a přesto úžasná jsou tato medová kuřecí křidélka. Použít můžete i spodní část stehen nebo křídla krůtí. Vše naložte do připravené marinády a nechte ideálně přes noc odpočívat v lednici. Následující den maso upečte podle návodu v troubě, nebo rozpalte gril a ogrilujte.
Toto jídlo je plné bílkovin, a to nejen těch živočišných, ale i rostlinných. Je syté, kořeněné a skutečně vydatné. Troufneme si tvrdit, že kombinace všech ingrediencí je vyladěná k dokonalosti, ale určitě si i v tomto případě můžete dovolit mírnou improvizaci.
Luštěniny a sacharidy, to je kombinace typická pro všechny skromné kuchyně. V Itálii se vaří pasta e ceci, tedy těstoviny s cizrnou. Syté, výživné a lahodné!
Zdroj informací: Apetit