Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V hlavní roli skořápkové plody: Vyzkoušejte 20 skvělých ořechových moučníků

V hlavní roli skořápkové plody: Vyzkoušejte 20 skvělých ořechových moučníků
ZDROJ: ImageProfessionals

Ořechy mají skvělé využití. Vedle salátů, chlebů a jiného slaného pečiva platí za skvělou surovinu do moučníků a dezertů. Ořechové nádivky, náplně, zmrzliny, rohlíčky, perníčky, sušenky i bábovky – v těch všech umí ořechy sehrát svůj part. 

Ořechy mají všestranné využití v kuchyni. Můžete je použít ve sladkých i slaných pokrmech, umí vytvořit základ omáčky či korpusu stejně jako jídlo jenom vyladit nebo doplnit o křupavý element. Z ořechů se vyrábějí rostlinná nemléka a bezlepkové mouky

  • Ořechy se hodí do nejrůznějších koláčů, bábovek, košíčků, dortů, řezů a sušenek.
  • Výtečné jsou v kombinaci s čokoládou, karamelem, javorovým sirupem, medem, rozinkami, jablky, fíky a dalším ovocem. 

Které ořechy k čemu?

Vlašské ořechy

Pojídáním vlašáků prospějete pokožce, vlasům a nehtům, protože obsahují vitamíny skupiny B. Pomáhají regulovat tlak i cholesterol a navíc zklidňují pošramocené nervy.

  • Jsou asi nejdostupnějším druhem ořechů u nás a vynikají svou jemnou nahořklou chutí, která vynikne například v kombinaci se sýry.
  • Vyzkoušejte například rizoto s gorgonzolou nebo si z nich připravte klasické pařížské ořechy

Lískové oříšky

Lískáče napomáhají dobrému stavu srdce, obsahují vitamín E a jsou bohaté na vlákninu, hořčík, vápník a zinek.

Mandle 

Mandle patří ke skvělým zdrojům bílkovin. Díky své jemné chuti jsou univerzálně použitelné a mají široké použití do sladkých i slaných pokrmů.

  • Jejich lahodnou chuť si můžete vychutnat v paštikách a nejrůznějších drobenkách a posypkách – třeba na pstruha.
  • Mleté mandle lze použít jako úplnou nebo částečnou náhradu mouky při pečení dezertů.
  • Mandle jsou nezbytnou součástí marcipánu

Pekanové ořechy

Pekany se k nám dovážejí a platí za cennější zboží. Mají sladkou máslovou chuť a jemnou konzistenci, chutí a tvarem trochu připomínají vlašáky.

Kešú

Kešú ořechy jsou populární v indické kuchyni. Nepatří mezi klasické skořápkové plody, rostou po jednom pod „jablkem“.

  • S oblibou se přidávají do kari a ke kuřecímu masu.
  • Namleté nebo rozmixované se přidávají do omáček.
  • Lidé, kteří z nejrůznějších důvodů nepijí mléko, z kešú připravují rostlinné nemléko či kešů “máslo“

Pistácie

​​​​​​​PIniové oříšky

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč