Šalotka, jarní, žlutá, červená i bílá cibule jsou jedny z nejpoužívanějších cibulí u nás. Víte, kterou použít do gulášového základů a která se hodí především do studené kuchyně? S naším přehledem už se v cibulích neztratíte.
...
Říká se, že protiklady se přitahují. A v gastronomii to platí dvojnásob. Svíčková na smetaně se sladkými brusinkami, zvěřina se švestkovou omáčkou nebo sladkokyselé kuře patří mezi oblíbená jídla, která zdánlivě nekombinovatelné chutě...
Pozvali jsme na Apetit piknik kulináře, kteří s pořádným zápalem vaří ty největší laskominy, a tak se rozhodli, že se o ně podělí i s vámi. Koláče, muffiny, čatní, sušenky, nakládané sýry a další lahůdky – nic nemůže v sobotu 21. června na...
Indická kuchyně nabízí různé druhy chlebových placek. Někdy je těžké je rozlišit. Většina slouží jako příloha, do jiných Indové balí nejrůznější suroviny a tím se stanou plnohodnotným jídlem. Jejich příprava je ve skutečnosti jednoduchá a...
Pokrmy, které jsou provoněné ohněm, neodmyslitelně patří k létu. Využijte tedy posledních prázdninových dnů a připravte grilovací párty plnou skvělého masa a zeleniny, ale také dipů, čatní nebo salsy.
...
Domácí paštika je skvělou chuťovkou pro návštěvy. Příprava vyžaduje trochu více času, ale rozhodně se vyplatí. Navíc můžete plně uplatnit svojí fantazii a oblíbené chutě. Svůj výtvor můžete použít i jako vánoční dárek, třeba s formičkou a...
Cukety jsou skvělé do salátů, klidně i syrové. Milujeme je i v těstovinách, zapečené, v polévkách a dalších skvělých pokrmech. Když se ale urodí cuket příliš, nestíháme je zpracovat. V tu chvíli se nabízí naplánovat si zavařovací den!
...
Samosa platí ze jednu z nejrozšířenějších svačin po celé Indii. Jedná se o tradiční pečené nebo smažené plněné pečivo trojúhelníkového tvaru, nejčastěji plněné směsí brambor, cibule a hrášku. Prý navozuje pocit štěstí!
...
Pikantně sladkokyselá dobrota šmrncnutá indickou kuchyní se připraví téměř sama. Skvělá ke grilované rybě nebo jako součást chuťovek a obložených chlebů.
...
Také vám připadá mango jako naprosto nejúžasnější ovoce na světě a po odřezání dužiny ještě okousáváte pecku, aby nepřišel nazbyt ani kousíček? Tak to právě vy budete chápat následující mangové uctívání.
...
Rajčata jsou nejlepší čerstvá, v okamžiku, kdy právě dozrají. Proto i přebytky zpracujte ve chvíli, kdy jsou tyto plody na vrcholu. V zimě si na nich pochutnáte stejně jako v létě.
...
O jediné dceři královny Alžběty II. a sestře současného panovníka Spojené království se ví, že je celoživotní milovnicí koní a jezdectví. My jsme se podívali, co má ráda k jídlu a jak vypadá její den na talíři.
...
V posledních letech u nás vedle tradičních jablečných moštů zdomácněl i nápoj zvaný cider. Lehce alkoholický, příjemně sladko-kyselý mok, který skvěle osvěží v parném letním dni. Víte však, že je skvělým pomocníkem i v ...