Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2009/11

Recepty z vydání

Kuřecí prsa plněná špenátem a fetou

Listový špenát chutná mnohem lépe než protlaky známé ze školních jídelen. Užijte si ho ve výborné kombinaci se sýrem...

Kuře & bramborový salát

Klasické kuře s lehkou přílohou.

Rychlé chilli s pažitkovými šťouchanými bramborami

Do chilli nemusíte šetřit s kořením. Nebojte se ani cukru, krásně vyváží kyselost rajčat.

Těstoviny po benátsku

Rychlých těstovinových večeří je dobré mít v rukávu víc. Tentokrát s rozinkami, kapary a mladým špenátem.

Pilaf s čočkou a dvojí rybou

Pilaf má spoustu variací. Vyzkoušejte tu naši s lehkým rybím masem a nasládlou cibulkou.

Falešná pizza s bramborami a rajčaty

Rychlá a snadná večeře. Stačí mít doma tortilly, trochu zeleniny a dobrý sýr.

Guacamole

Tradiční mexická omáčka je díky avokádu máslově jemná, chilli papričky a koriandr jí však dodávají ten správně pikantní...

Mexické buñuelos

Sladká křupavá pochoutka. Potěší děti i dospělé.

Těstoviny s kapustou a ančovičkami

Nechce se vám dlouho vařit? Vraťte chléb a sardinky do spíže a uvařte si tyto těstoviny. Snadné, rychlé a přitom...

Kuře na tymiánu se šťouchanými bramborami

I něco tak obyčejného, jako je pečené kuře, se dá připravit s velkou parádou. Šéfkuchař pražské restaurace Imperial...

Domácí pizza

Zapojte svoje děti do vaření. Uvidíte, že pizza je zaujme a rády se ji naučí.

Linecký koláč

Rakušané linecké koláče odedávna milovali nejen pro jejich chuť, ale také trvanlivost. Upečte si skvělý nedělní dezert...

Linecké cukroví od mámy Stáni

Upečte si letos linecké cukroví podle maminky naší redaktorky Stáni Moravcové. I když je jeho náplň tradičně rybízová,...

Litý linecký koláč

Zjednodušená varianta klasiky rakouského cukrářství.

Plněné cibule

Ořechy udělají z každého jídla dobrotu, dokonce i z cibule. A co teprve, když přidáte chilli, tymián a sýr feta.

Vepřové závitky s ořechy

Křupavé ořechy povýší i obyčejný vepřový závitek na laskominu.

Kuře Tamara podle Edouarda de Pomiana

Ochutnejte kuře připravené ve vývaru s kořením, zeleninou a ořechy podle receptu francouzské kuchařské legendy.

Ořechovo-mrkvové řezy s krémovou polevou

Ořechy nešetřete. Šťavnatému moučníku dodají křupavost a navíc jsou zdravé!

Ferdinand alias zajíc na víně

Místo zajíce můžete koupit hovězí maso. Obzvlášť svíčková nakrájená na centimetrové plátky je v této podobě delikatesní.

Srnčí paštika v hrníčku

Voňavá lahůdka s máslově jemnou chutí. Nezapomeňte ji ozdobit brusinkami - dají jí ten správný podzimní šmrnc.

Kančí guláš podle staročeského receptu

Zvěřina k podzimu patří. Chuťově výrazný kančí guláš skvěle doplní houskové knedlíky.

Bažantí stehna se zelím a bramborovými knedlíčky

Bažant v této tradiční úpravě zazáří na každém svátečním menu. Medové zelí a jemné bramborové knedlíčky mu zdatně...

Horký voňavý cider

Kombinace kvašeného moštu a hřejivého koření vám rozproudí krev.

Paštika z kuřecích jater

Domácí paštika působí jako vrcholné dílo kuchařského mistra, přitom to vlastně jsou jen osmahnutá rozmixovaná játra...

Vepřová pečeně se šalvějovo-fenyklovým máslem

Pečínka s voňavou náplní a křupavé rozmarýnové brambory - ideální volba pro sváteční nedělní oběd.

Česnekovo-citronová kapusta

Nápaditá příloha k vepřové pečeni

Celerové pyré

Celer dodá bramborám opravdu jedinečnou, jemně oříškovou chuť.

Pečená jablka s oříškovou drobenkou

Pečená jablka jsou obzvlášť vynikající se smetanovými krémy. A dejte si k nim chlazené sladké muškátové víno.

Jablečný dort s marcipánem

Vláčný korpus plný šťavnatých jablek a sladkého marcipánu, na povrchu jemný krém posypaný křupavými lupínky mandlí...

Mozartovy koule

Mozartových koulí není nikdy dost. I když jich uděláte nejmíň kilo, stejně zmizí dřív, než se stačíte zeptat, jak...

Tvarohová štóla s rozinkami

Štólu pečte s předstihem, aby se pěkně rozležela a zvláčněla. Pod krustičkou z másla a cukru pak objevíte úplný poklad.

Pařížské ořechy

Temná chuť čokolády s ořechy skvěle ladí. Hříšně dobré cukroví.

Kokosky Vendula

Nadýchané kokosky evokují bílé Vánoce. Je v nich něha i romantika. A jsou navíc tak dobré.

Trubičky s bílou čokoládou

Andělsky něžné trubičky už na první pohled evokují Vánoce. A co teprve až ochutnáte!

Kokosovo-medové pracny

Nejspíš tradičně na Vánoce pečete tmavé pracny s kakaem a ořechy. Dejte šanci i těmto zlatavým pracnám s kokosem a...

Limetková kolečka

Křehké cukroví s citrusovou náplní příjemně osvěží sváteční stůl. Po všech čokoládových a máslových krémech jistě...

Klášterní rohlíčky

Nenechte se zmást názvem - tyto malé rohlíčky ve tvaru oušek k postním jídlům rozhodně nepatří. Po upečení je nechte...

Makové spirály

Dvoubarevné cukroví bez vykrajovátek a formiček

Vanilkové rohlíčky

Nejkřehčí vánoční tajemství

Zázvorky

Citron a zázvor si spolu rozumí nejen v čaji, ale také v cukroví, kterému dodají ten správný říz.

Marokánky

Marokánky můžete různě obměňovat, například pomocí různých barev čokolády či výběrem druhů kandovaného ovoce – kdo nemá...

Voňavé mandlové kuličky

Křehkým mandlovým kuličkám prospěje odležení – minimálně několik dnů, ale klidně i týdnů. Dejte je v krabicích do spíže...

Vánoční perníčky

Perníčky si upečte pěkně s předstihem, aby se stihly do Vánoc rozležet. Když před pečením uděláte do perníčků malou...

Marcipán

Na posedlost marcipánem se dřív dalo i zemřít. Kdybyste ho totiž snědli kilo, dostali byste do sebe dostatečnou dávku...

2013/9

Snídaně & svačiny
Dezerty babího léta
Jídla z mrazáku
Vzpomínky na prázdniny

Čokoládová kolečka

Čokolada a lískové oříšky k Vánocům neodmyslitelně patří. Proměňte je v tahle lahodná kolečka!

Přidat komentář