Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2019/4

Jaro už je konečně tady a dubnový Apetit je plný receptů na svěží a lehká jídla, která vnesou rozmarnou jarní náladu i na váš stůl. Oslavte Velikonoce společně se známými šéfkuchaři a autory kuchařek, kteří se s námi v rubrice Jídlo mého srdce podělili o své oblíbené recepty a navrch přidali i velikonoční vzpomínky, veselé historky a tipy, co dát koledníkům a jak zpracovat vykoledovaná vejce. V oslavě svátků jara pokračujte i o víkendu lehkým menu na neděli a sladkými velikonočními recepty. Pokud si budete chtít po všech velikonočních pochoutkách dát něco nabitého vitaminy, nalistujte si strany plné čerstvého lupení. Hvězdami sezony jsou v dubnu mladé lístky špenátu, polníčku a rukoly, které můžete jíst nejen v salátech, ale i v polévce, těstovinách, jako přílohu k masu, ba dokonce i v lívancích.

Apetit, napsáno s chutí

Upoutávky z Apetitu

Oslava jara

Slavnostní oběd s noblesním předkrmem, nostalgickou knedlíčkovou polévkou, křupavým kuřátkem a svěžím citronovým koláčem zazáří na velikonočním stole stejně jako tulipány, kterými jsme tabuli ozdobili. 

Čerstvé lupení

Když se jaro ujme vlády a všechno kolem raší a pučí, roste i chuť na čerstvé svěží lístky. A kdyby vás vrtošivé aprílové počasí drželo za kamny, vyzkoušejte je upravené zatepla. 

Jídlo mého srdce

Ochutnejte nadívané telecí hrudí podle Romana Vaňka, dušenou jehněčí plec s krémovým špenátem a opečenými bramborovými škubánky od Radka Davida, králičí ragú s mandlovou nádivkou podle Tita Eliáše, fajnový vajíčkový salát Jitky Rákosníkové a boží milosti Jany Florentýny Zatloukalové. 

Sladké svátky

Den začněte meruňkovými čtverci, ke kávě podávejte mrkvovou roládu, koledníky podarujte barevnými vajíčky a mazanec letos vyměňte za kořeněné britské bochánky se zmrzlinou. 

Recepty z vydání

Dušení: Krůtí stehna na paprice

Pravidelnou školu vaření vede na stránkách Apetitu skvělý šéfkuchař Pavel Býček. Každý měsíc vás učí...

Houbové arancini

Pokud nedočkavě vyhlížíte dovolenou u moře, přeneste se s námi na Sicílii teď hned!

Rýže z trouby s mletým masem

Rýžový pekáček zahřeje v chladných dubnových dnech celou rodinu, o zapečenou sýrovou vrstvu se ale budete...

Rýžový pudink s karamelovými jablky

Poslední jablka z loňské sklizně udělají z obyčejného jídla parádu! Díky šlehačce je rýže nadýchaná...

Špagety s pestem z medvědího česneku

Když mám víc času, dám si práci a pesto utluču v hmoždíři. Má pak hrubší strukturu a krásně v něm...

Matzo brei se salámem a cibulí

Americká židovská variace na naše knedlíky s vejci dobře ilustruje, jak všestranné macesy jsou.

Bramborový salát

S vyladěnou lasikou zazáříte i o Velikonocích!

Pochoutkový salát

Pro koledníky se hodí mít doma nejen zásobu lahví a sladkostí! Vhod přijdou zejména chlebíčky s tradiční oblohou...

Hanácký salát

Co připravit koledníkům? Chlebíčky s hanáckým salátem! Ty je zasytí a zocelí na další obchůzku.

Tuňákové placičky se salátkem

Příprava jídla pro jednoho se v mnoha ohledech liší od klasického rodinného vaření. Jak ji plánovat, čím se vybavit a...

Kuřecí játra s chorizem & brambory

Sváteční oběd nebo večeře, která by obstála i v luxusním podniku, a přitom je příprava tohohle pokrmu tak...

Zelená polévka

Když se jaro ujme vlády a všechno kolem raší a pučí, roste i chuť na čerstvé svěží lístky. V téhle...

Těstoviny s rukolovým pestem a dýní

Přestože je rukola u nás známá především jako salátové lupení, dá se z ní udělat i dobré pesto!

Salát se zrním a s pečeným kuřecím stehnem

Polníček na vás zjara může vykouknout i zpod sněhu. Ale nebudeme si nic nalhávat – většina lupení se k...

Smetanová čočka se špenátem

Mladé lístky špenátu se dají jíst úplně syrové, popřípadě jim stačí jen krátké spaření. Železa z něj...

Lívance s uzeným lososem a krémovým sýrem

Zábavné zelené lívance jsou dobré horké, ale chutnají i zastudena, a tak se hodí i jako pohoštění na party...

Noky se špenátem, houbami a gorgonzolou

Recept je sice stylově předvelikonočně bezmasý, ale kdo potřebuje trochu masa, může si navrch přidat...

Nadívané telecí hrudí s bramborovou kaší

„Telecí je v obchodech dostupné po celý rok, byla by škoda jíst ho jen na jaře! Je výborné jako roláda,...

Dušená jehněčí plec, krémový špenát & placky ze škubánků

„Když škubánky opečete přímo na kamnech, jako jsme to dělali na chatě, budou krásně křupavé,“...

Fajnový vajíčkový salát

Svůj osvědčený recept na lahodný vajíčkový salát nám prozradila skvělá gastronomická novinářka a autorka a...

Králičí ragú s mandlovou nádivkou podle Tita Eliáše

Dokonalé jarní jídlo, které po focení bleskem zmizelo! Šťavnaté maso a neotřelé kombo hutných slaných oliv...

Boží milosti podle Florentýny

„Těžko říct, zda jsou boží milosti pečivo spíš masopustní, nebo velikonoční, já bych je nejraději označila za...

Salát se ztraceným vejcem, baby chřestem a holandskou omáčkou

Jak nejlépe oslavit příchod jara? Slavnostním obědem plným svěžích chutí, který zahájíte noblesním předkrmem!

Kuřecí polévka s pažitkovými knedlíčky

K nedělnímu obědu polévka neodmyslitelně patří. Silnému kuřecímu vývaru dodají pažitkové knedlíčky...

Bylinkové kuře s novými bramborami

Pečené kuře s křupavou kůrčičkou je právem stálicí na českém nedělním stole. Příprava masa, přílohy a...

Koláč s citronovým krémem a sněhovou čepicí

Supersnadný sušenkový základ, citronový krém sladký i kyselý tak akorát a nadýchaná sněhová čepice...

Hnětýnky jako malovaná vajíčka

Hnětýnky se tradičně pečou v Pošumaví, jižních Čechách i na Vysočině. Existují v různých variantách,...

Roláda à la mrkvový dort

Roláda je vždycky efektní a tuhle koledníci ještě neochutnali! Je lehká, svěží a skrznaskrz jarní.

Hot cross buns

Britské bochánky vydrží poměrně dlouho vláčné a voní kořením a citrusovou kůrou. Nejlepší jsou ale...

Zmrzlina s hot cross buns

Hot cross buns jsou jako každé kynuté těsto nejchutnější čerstvé. Další den je můžete rozpéct a zkaramelizované pak...

Meruňkové čtverce s vanilkovým krémem

Jemný krém v křupavém nadýchaném těstě korunovaný ovocem – tohle je ta nejlepší velikonoční...

Dvojbarevné ‚rakvičky‘

Upečte křehké košíčky s nadýchanou šlehačkou tak akorát do pusy! Nápad s pečením rakviček v malých formičkách nás baví.
REKLAMA

Přidat komentář