
Recepty z vydání
Minestrone s klobáskami
Co vařit, když pečete cukroví? Minestrone s klobáskami! Hustá zimní varianta minestrone vás zasytí a zahřeje. Doplněná...
Quiche s kuřetem, pórkem a sýrem gruyère
Slaný koláč vždycky zafunguje jako party pohoštění. Servírovat se dá totiž teplý i studený, se salátkem i...
Červený zelný salát
Vitaminy je potřeba doplňovat i během vánočního pečení! A tenhle červený zelný salát potěší nejen tělo, ale díky své...
Hovězí kližka s vánočním kořením
Využijte rozpálenou troubu i otevřené sáčky s kořením, které vám zbyly po pečení cukroví, a uvařte...
Lasagne s trojím sýrem & lilkem
Lasagne jsou vydatné a dodají energii, kterou budete na pečení cukroví a vánoční přípravy potřebovat. Jejich největší...
Oříškové semifreddo
Semifreddo můžete z mrazáku vytáhnout, kdykoli si budete chtít život osladit i něčím jiným než cukrovím,...
Bleskové ragú
„ Na nápad připravit rychlou verzi boloňského ragú mě přivedla Nigella Lawson. Už v televizi vypadalo...
Základní kapří vývar
Stejným způsobem můžete vývar připravit také z mořských ryb.
Rybí krémová polévka se zastřeným vejcem a kaviárem
Takhle polévka je nefalšovaným vánočním luxusem. Ovšem připravovat ji jenom o Vánocích by byla věčná škoda...
Kapří vývar se šafránem a zeleninou
Nádherně voní, má výraznou chuť a přitom je lehká a delikátní. Podávat ji můžete na Štědrý den i ráno po flámu - její...
Kapří tomatová polévka s bazalkovým pestem
Polévku inspirovanou Středomořím lze připravit i s vývarem z mořských ryb.
Kapří polévka s kari, ovocem & krevetami
Tahle rybí polévka je inspirovaná jihoasijskou kuchyní. Bude chutnat všem, kdo se nebojí v kuchyni experimentovat.
Madlenky
Vznikly v Lotrinsku, kde je upekla královská komorná Madeleine svrženému polskému králi Stanislavovi. Tomu...
Shortbread
Původní recept se skládá z jednoho dílu cukru, dvou dílů másla a tří dílů ovesné mouky. Angličané do...
Išlské dortíčky
Pocházejí z rakouského lázeňského letoviska Bad Ischl. Císař František Josef a celý jeho dvůr si od...
Melomakarona
Sladkosti melomakarona jsou nedílnou součástí tradičního řeckého štědrovečerního stolu. Pečte je až těsně před...
Domácí Oreo
Sušenky Oreo patří v USA k nejprodávanějším sladkostem. Zkuste jejich domácí verzi bez zbytečných...
Casoncelli
Máslem zjemněné a vínem vylepšené těsto na tradiční lombardské těstoviny. My jsme do nich dali mandlovo-čokoládovou...
Dárečky a sobi z perníku
Rozhodnete-li se perníčky pověsit na stromeček, mějte jich zásobu na doplňování. Jsou totiž tak dobré, že na něm nikdy...
Věnec s meruňkami a marcipánem
Kynutý věnec je trochu česká vánočka, trochu německá štóla a trochu estonský kringel. Prostě sladká...
Vanilkové rohlíčky
Správné rohlíčky jsou křehké a vláčné, ale při ukousnutí přesto trochu křupnou a pak se rozplynou na...
Klášterní rohlíčky
Upečené rohlíčky nechte dobře vychladnout, jinak se budou při namáčení do polevy lámat.
Nepečená kokosová očka
Tenhle supersnadný recept kuchaře Michala Nikodéma, majitele školy vaření Ola Kala, máme v repertoáru už...
Perníčky s marcipánem
Tyhle perníčky s marcipánem jsou trochu jako vánoční varianta svatebních koláčků – mají skvělou...
Arašídovo-karamelové hvězdičky
Neobvyklý postup vede k neobvyklému cukroví. Kdo ho jednou ochutnal, peče je rok co rok.
Skořicovo-mandlové hvězdičky
Křehké hvězdičky plné mandlí jsou jednoduché, rychlé a moc krásné – a výhodou je i to, že na ně...
Golden ring
První doušek tohoto aperitivu v nás vyvolal vzpomínky na dobu, kdy jsme si coby malí připíjeli s (pra)rodiči o...
Křenové bliny s červenou řepou a uzeným pstruhem
Bliny můžete podávat před sváteční večeří, ale fungují i na zahnání malého hladu během dne.
Hrášková polévka s uzeným lososem
Neholdujete-li rybí polévce, jemná hrášková ozvláštněná sherry a ozdobená lososem je řešení.
Klobásky ve slanině s šalotkovou bramborovou kaší
Sladko-pikantní glazura z javorového sirupu a hořčice je prostě nejlepší! Při focení zmizely tyhle klobásky...
Pstruh lososovitý s nádivkou & tzatziki
Jako přílohu zvolte některou z níže uvedených. My doporučujeme šalotkovou bramborovou kaši nebo pusinky. Ale s klidem...
Houbové koláčky s kroupami a česnekovým dipem
Inspirovali jsme se tradičním kubou a z krup a hub připravili hlavní chod pro vegetariány. Tyhle koláčky a dip...
Odlehčený bramborový salát
Tímhle salátem nadchnete všechny odpůrce majonézy, ale je tak dobrý, že potěší i ty, kteří jsou jejími...
Vrstvený bramborový salát
Nesmrtelná klasika, která nesmí chybět téměř na žádném štědrovečením stole.
Kapr s bramborovými pusinkami a vinnou omáčkou
Přírodní úprava a rychlý pobyt na pánvi kaprovi vyloženě sluší. Doporučujeme vyzkoušet i jemnou omáčku a rozkošné...
Rillettes
Tahle masová pomazánka se ve Francii těší značné oblibě. Až ji vyzkoušíte, pochopíte proč. Nejen že je...
Kachní prsa na zeleném pepři
Hodobožovou kachnu si můžete dát, i když svátky slavíte jen ve dvou. Kupte kachní prsa a připravte je jako...
Královský citronový dort
Citron je v těstě, sirupu i polevě, a tak vás tenhle dezert příjemně osvěží. Po všech čokoládových a...
Jablečný punč s kořeněným rumem
Nic vás po procházce městem nezahřeje líp než voňavý punč. Nechte hrnec s pitím na sporáku v pohotovostní...
Slané košíčky se špenátem a hráškem
Tyhle slané koláčky vždycky zmizí rychlostí blesku. Jsou totiž naprosto ideální na "uzobávání". Před večírkem...
Rostbíf s křenovou remuládou
Delikátní pečeně se dělá z hovězího nízkého roštěnce, který se nachází nad středovou částí páteře...
Špenátový salát s jablky, slaninou a medovo-hořčičnou zálivkou
Po smaženém kaprovi, tuně cukroví a chlebíčkách s majonézou přijde salát vhod úplně všem. Tenhle je navíc...
Danuščino švestkové tiramisu
Recept na tohle božské tiramisu jsme mámili z naší spolupracovnice Dany Obermajerové roky. V pravidelných intervalech...
Přidat komentář