
Recepty z vydání
Velikonoční cupcaky
Upečte tyhle malé dortíky a podávejte je po svátečním obědě jako dezert. Lenka Hnidáková neboli Lelí...
Mazanec
Hanka Šemíková tvrdí, že na mazanci nejde vymyslet nic nového. Tajemství dokonalého receptu je podle ní v...
Puntíkovaná & kropenatá vajíčka (máslové sušenky s vanilkou)
Stačí jedno těsto na vanilkové sušenky a barvičky, a rázem je proměníte v nespočet sladkých malovaných...
Vajíčka slepovaná citronovým krémem (máslové sušenky s vanilkou)
„Sušenek vždy upeču víc, děti je ujídají ještě dřív, než začneme zdobit. A pak si také samozřejmě...
Pomalu pečené jehněčí kolínko se špenátem
Pomalu pečená kolínka jsou hit, který nikdy neomrzí. Stačí je nově doplnit sladkokyselými šalotkami a jemným...
Kuře na mléce & opékané knedlíčky
K tomuhle receptu nás inspiroval proslulý francouzský recept na králíka Braillon – jemné maso ještě...
Telecí hřebínek s bylinkovou krustou
Na pečení je vhodné také hrudí, kýta nebo krk, ale hřbet s kostí poskytuje kromě skvělé chuti i vizuální...
Krůtí roláda se šalvějí, špenátem a sušenými rajčaty
Roláda je majstrštyk každého kuchaře, ale vynaložené úsilí se vážně vyplatí. Roláda ozdobí každou...
Pečené křepelky se slaninou, hráškem a mátou
Křepelka je jemná jako to nejkřehčí kuřátko a voní divočinou. Navíc nemusíte řešit, komu dát stehýnko a komu prsa -...
Křupavé rohlíky
Jeden z nejcitovanějších receptů facebookové skupiny PečemPecen. Nejlepší je připravit si je večer, stočit a...
Máslové loupáky
Těstu prospívá pomalé kynutí, do lednice můžete strčit uhnětené těsto nebo už stočené pečivo –...
2x toustový chleba
Zapomeňte jednou provždy na bílé dusivé tousťáky bez chuti ze supermarketu a upečte si nádherně nadýchaný a...
Mrkvová polévka s červenou čočkou a medvědím pestem
Mrkvová krémová polévka může mít řadu podob. Na jaře zkuste tuhle variantu s pestem z medvědího česneku.
Opékané nudle soba
Pestrobarevná večeře plná zeleniny nadchne nejen vegany. Díky bleskové a snadné přípravě si ho jistě zamilujete také.
Kuřecí křidýlka na thajský způsob
Pikantní, a přitom sladká křidýlka můžete připravit rodině k večeři, ale také jako pohoštění na...
Zapékané těstoviny
Geniální recept, do kterého schováte zbylé kousky sýrů, brokolici, která už není v nejlepší kondici, maso...
Pikantní losos s harissou a kuskusem
Kuskus a losos vám díky své expresní přípravě vytrhnou trn z paty v případě, že se vracíte pozdě z práce a přesto si...
Vepřové maso s fazolemi
S konzervou červených fazolí se dá doslova kouzlit. Pokud vás už trochu omrzelo klasické chili či fazolová polévka nebo...
Fazolová polévka 2v1
Jeden recept - dvě polévky! Dáte přednost čiré nebo krémové verzi?
Vegeburgery s černým sezamem & wasabi jogurtem
Ve spíži na vás čeká konzerva fazolí a cizrny? Proměňte je v lahodné vegetariánské burgery!
Chlebíčky se sardelkovým máslem
Pokud jste ještě nezkoušeli sardelkové máslo, je čas to napravit! Ale pozor, je prudce návykové...
Koláč s mandlovým korpusem a višňovým džemem
Nejjednodušší koláč na světě! Pokud potřebujete spotřebovat načaté sklenky džemu, upečte ho! Zabijete dvě mouchy jednou...
Salát z černé rýže s naklíčeným hrachem
Vyzkoušejte dávnou jarní pochoutku – naklíčený hrách...
Rýžová polévka s rybou a zázvorem
Tuhle polévku doporučuje londýnská blogerka a autorka knihy Pravá vietnamská kuchyně (česky vydal Slovart) Uyen...
Salát se žampiony, rukolou a planými rostlinami
Prosté italské venkovské jídlo plné chuti. Vy si ho kromě rukoly můžete doplnit tím, co nasbíráte na...
Hráškové výhonky s rýží
Recept, který se hodí nejen tehdy, když vám zbudou hráškové či jiné výhonky. Všechno ostatní máte totiž...
Relish z jarní cibulky
Pikantní anglosaská variace na téma čerstvá zelená omáčka. Hodí se k nejrůznějším sýrům, masu a...
Špaldoto s medvědím česnekem
Medvědím česnekem můžete snadno osvěžit i klasické rizoto. Dokud je v sezoně, užívejte si ho naplno!
Zelený chřest s parmskou šunkou
Sezona chřestu není dlouhá a o to víc se na ni těšíme! Podávejte ho třeba jako předkrm zabalený v kabátku z parmské...
Lososová pěna s holandskou omáčkou a okurkou
Starosvětská lahůdka vás nadchne svou chutí a lehkostí. Kombinace lososa, kopru a holandské omáčky je zkrátka...
Anglická hovězí pečeně čili roastbeef
Pokud chcete hosty okouzlit, naservírujte jim k obědu perfektně připravenou voňavou pečeni!
Brambůrky s česnekovým máslem a dvojí hrášek s jarní cibulkou
Tahle příloha může být famózní, když seženete opravdu dobré brambory. My jsme je koupili v Marks&Spencer...
Větrníčky à la éclairky
My jsme se rozhodli pro větrníčky, ale vám nic nebrání tvarovat z těsta tradiční éclairky neboli banánky.
Velikonoční nádivka
Na klasickou nádivku zkrátka nedáme dopustit. Zkuste ji ale posunout ještě o krok dál a vylepšit ji nasekanými mandlemi!
Focaccia na špízu
Tenhle vtipný chlebový had na špejli nadchne všechny věkové kategorie.
Zelenina s pažitkovým dipem
Je libo zdravou svačinku nebo občerstvení na večírek? Zeleninové tyčinky s dipem jsou vždy skvělou volbou!
Sendviče s vajíčkovou pomazánkou
Vajíčková pomazánka je naprostá klasika! Receptů existuje nespočet, ale ten s majonézou a dijonskou hořčicí je...
Crostini s prosciuttem a hráškovým pestem
Hráškové pesto je nejen krásně zelené, ale hlavně opravdu rychle hotové a naprosto skvělé! Můžete ho namazat na plátky...
Tvarohové bábovky s krémem
Bábovka nejen pro malé princezny... Vláčné dobrotě neodolají ani dospělí!
Tříbarevné pusinky
Sladké a lehké pusinky jsou vděčnou dobrotou pro všechny děti. Navíc je můžete obarvit tak, aby vám ladily s...
Citronáda s rozmarýnem
Domácí limonády jsou zkrátka nej. Sami si řídíte, kolik do nich dáte cukru a jaké suroviny použijete.
Mrkvový dort
Receptů na mrkvový dort existují desítky, my jsme si zamilovali verzi, v níž křupou ořechy a voní javorový...
Přidat komentář