Do hodiny
Velmi snadné
Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!
Svěží, barevné a lehké jídlo, která nádherně voní citronem. Těstovinová rýže zasytí, ale pokud se vám jí nepodaří sehnat, skvěle jí nahradí tarhoňa nebo jiné menší těstoviny. V tomto receptu jsme použili pošírované kuře.
Rýže a čočka jsou na první pohled poměrně neobvyklá kombinace, ale pokud s námi už delší dobu vaříte, tak víte, že mnohé chuťové experimenty dokážou mile překvapit.
Víte, proč jíst na jaře divoké bylinky? Především proto, že jsou čerstvé, výživné, snadno dostupné a zadarmo. A právě do téhle polévky se jednoznačně hodí všechno jarní lupení, včetně výhonků.
Že samotné lívance jako hlavní chod příliš neuspokojí? V tom případě je spolu pojďme trochu vylepšit. Část pšeničné mouky nahraďte celozrnnou, pohankovou nebo rozmixovanými ovesnými vločkami.
Hlávkový salát a ředkvičky k jaru neodmyslitelně patří a proto si je pojďme užít naplno. Recept na salát si můžete vylepšit kousky vařeného vajíčka, luštěninou (malé fazolky, čočka, cizrna) nebo opraženými krutóny.
Kadeřávek je druh kapusty, jejíž hlavní sezóna je především na podzim, proto se může stát, že v tomto ročním období jí těžko seženete. Ovšem nevěšte hlavu a využijte to lupení, které jaro právě nabízí.
Znáte demikát? Jedná se o polévku z brynzy, která je typická pro slovenskou a valašskou kuchyni. Její příprava skutečně velmi rychlá a kromě brynzy do ní budete potřebovat pár dalších základních surovin. Místo sádla klidně použijte rostlinný olej a crème fraîche nahraďte hustou zakysanou smetanou.
Zdroj informací: Apetit