Cibulovo-sýrový quiche
Více než hodinu
Snadné
Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se jimi alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!
Přinášíme další variaci na přípravu lotrinského koláče. Jednou z jeho výhod je ta, že se dá jíst teplý i studený.
Hlavní ingrediencí tohoto salátu je francouzská zelená čočka puy, která je někdy také označována za „luxusní luštěninu“. Tento přívlastek si jistě vysloužila nejen svou typickou, lehce kořeněnou chutí, ale i dalšími vlastnostmi. Vrchní zelená slupka ukrývá zrníčka, která během vaření stále drží svůj tvar a nerozvaří se. Hodí na přípravu hlavního jídla i příloha a také do salátů.
Na houbovou sezónu si sice musíme ještě chvilku počkat, ale pokud máte ještě loňskou zásobu sušených hub, tenhle recept rozhodně vyzkoušejte.
Kombinace karbanátků s rýží je pro našince trochu neobvyklá, ale jen proto se nenechte od této řecké pochoutky odradit. Masové placičky v sobě ukrývají sýr feta, díky kterému jsou neuvěřitelně šťavnaté. Pravou fetu lze vyměnit za jakýkoli jiný sýr balkánského typu, třeba ten, který vám zbyl z předchozího receptu.
Zahřát se a posilnit teplou hustou polévkou není nikdy na škodu bez ohledu na roční období. Tentokrát jsme zvolili tuto krémovou kapustovou, která je plná zeleniny a voní slaninou. Do receptu patří pouze jedna čtvrtka kapusty, zbytek si uchovejte, protože ho použijete do posledního receptu této týdenní úsporné kuchařky.
Pojďme se alespoň na malou chvíli přesunout do Mexika, a to díky těmto fantastickým, přesto jednoduchým tacos. Kukuřičné placky naplňte směsí zeleniny, sýrem a pečených kuřecích prsou či jiným zbylým (vařeným či pečeným a natrhaným) masem. Vše zakápněte majonézou a s chutí do jídla.
Zapečená kapusta na způsob slaného koláče si vás jistě získá. Její příprava je díky spařování a chlazení zeleniny mírně zdlouhavá, ale nenechte se odradit, výsledek rozhodně stojí za to. Navíc do seznamu ingrediencí můžete přidat i některé zbytky z předchozích receptů. Ať už je to slanina z polévky, kukuřice z tacos nebo nejrůznější sýry.
Zdroj infromací: Apetit