
Velikonoční nádivka podle Marty
Do hodiny
Velmi snadné
Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!
Co typičtějšího nachystat na Velikonoční pondělí, než nádivku. Tento recept na nádivku patří spíše mezi ty tradiční a patří do něj klasické suroviny jako bílé pečivo, uzené maso a pochopitelně také kopřivy. Zrovna ony patří mezi první jarní divoké bylinky, které nejen že dodají pokrmu zelenou barvu, ale také ho obohatí o cenné vitamíny a minerální látky.
Nastává obligátní velikonoční otázka „co s uvařenými vejci?“. Jednou z možností může být tento luštěninový salát s polníčkem, olivami a také ančovičkami. Uznáváme, že tato kombinace vás může mírně vylekat, ale dejte ji šanci. Uvidíte, že veškeré chutě do sebe dokonale zapadají.
Zbyl vám mazanec a nechcete ho vyhodit? Nahraďte jím rohlíky v tomto receptu a připravte z něj další vynikající pokrm, na který se seběhne celá rodina. Díky tvarohu pořádně zasytí a pečený mazanec navíc provoní celou kuchyň.
Zelená k jaru neodmyslitelně patří, a pokud je na talíři, nemá to chybu. Hlavními ingrediencemi polévky je brokolice, špenát, celer a její příprava vám nezabere déle jak dvacet minut. Polévku můžete místo mikrobylinek ozdobit květy sedmikrásky, čerstvými lístky řebříčku či nasekanou pažitkou. Podávejte s pečivem nebo krutony.
Řeklo by se obyčejné masové kuličky, ale už jen to poutavé servírování s glazovanou mrkvičkou celé jídlo povznese na vyšší úroveň. Podávejte jej s bramborovou kaší a uvidíte, že ke stolu přiláká i vaše děti.
Špenát z kopřiv je už poměrně známá věc, ale vyzkoušeli jste si ho někdy dát na toust? Pokud ne, pak se můžete inspirovat naším receptem, kde ho navíc doplní i pošírované vejce a uzené maso (případně šunka). Vše je zalité studenou koprovou omáčkou, která všemu dodá patřičnou jemnost.
Vepřová žebra patří mezi ta masa, která se stále dají pořídit za rozumnou cenu, a proto hurá na jejich přípravu. Protože svalovina mezi žeberními kostmi je krátká a částečně obalena tukem, maso je ve výsledku šťavnaté a doslova se rozpadá na vidličce. Žebra můžete připravit tak jako my, na grilu, nebo je dodělejte v troubě.
Zdroj informací: Apetit