Špagety 20x jinak

Špagety 20x jinak

Špagety jsou synonymem italské kuchyně a mají tolik podob, že byste je mohli jíst každý den a stejně se jimi nepřejíte. K dlouhým těstovinám se hodí jednoduché omáčky typu pesto či aglio e olio, které k nim krásně přilnou a nedají šanci odstředivé síle. Máme pro vás dvacet receptů, které vás přesvědčí, že špagety mohou být rychlou večeří v pracovním týdnu i slavnostním pokrmem pro výjimečnou příležitost. 

NEŽ SE PUSTÍTE DO VAŘENÍ

  • Porce suchých těstovin na osobu je 80 g.
  • Při vaření dodržujte pravidlo, že omáčka čeká na těstoviny, nikdy ne naopak. Do vaření těstovin se tedy pusťte až tehdy, když máte jistotu, že je omáčka téměř hotová.  
  • Těstoviny vařte vždy al dente (ve středu už není syrová mouka, ale těstovina při skousnutí ještě klade odpor). Rozvařené těstoviny nejsou chutné, a navíc jsou hůř stravitelné.
  • Do italských omáček na těstoviny patří kvalitní olivový olej, nejlépe za studena lisovaný (extra vergine).
  • Parmazán k dochucení těstovin raději kupujte v celku a nastrouhejte si ho sami. Nastrouhaný sýr můžete i zamrazit a před podáváním jen odsypat potřebné množství.   

Související recepty

Obchod Apetit