Výsledky vyhledávání pro: “kastan” (91)

Články (49)

  • Tipy a triky

Jedlé kaštany

Jedlé kaštany se musejí před konzumací uvařit nebo upéct a oloupat. Nařízněte je na špičce do kříže a vložte do vroucí vody. Vařte 7 minut a ihned oloupejte (obě slupky) a pak vařte dalších 30 minut doměkka (nebo podle receptu). Také je...
  • Novinky a zajímavosti

Jedlé kaštany v kuchyni

Naplňte kapustové listy rafinovanou kaštanovou nádivkou, upečte na kaštanech perličku se žampiony, servírujte salát s kaštany a nakonec si vychutnejte opojný lanýžový chlebíček. Recepty na podzimní kaštanové lahůdky najdete v listopadovém...
  • Tipy a triky

Zimní sezona: jedlé kaštany

MÁLO TUKU Jedlé kaštany jsou bohaté na škroby a vlákninu a na rozdíl od ořechů neobsahují tolik tuku, a nejsou tedy ani tak kaloricky vydatné.BEZ LEPKU Ka...
  • Novinky a zajímavosti

Bezlepkové pečení

Jak se pozná celiakieCeliakie se projevuje zánětem sliznice tenkého střeva. Pokud se u dospělých i dětí nediagnostikuje včas, může vést k absolutní ztrátě klků přirozeně zvětšujících povrch tenkého střeva. Následné zmenšení povrchu...
  • Novinky a zajímavosti

Dýně a její blahodárné účinky na zdraví

Dýně HokkaidoDýně Hokkaido pochází z Anglie a do Ameriky, kde je populární zejména na Halloween, se rozšířila z Dálného Východu, kde Hokkaido pěstují už po staletí. I u nás se těší veliké oblibě a zejména tento druh dýně je...
  • Tipy a triky

Rychlé kaše ke snídani, a bez lepku

Není instantní jako instantníSurovina označená jako instantní v nás ihned vzbudí nedůvěru. To je správné, většinou se v ní skrývají zbytečně přidané látky či naopak chybí potřebné živiny. Instantní hotové směsi kaší, které se prodávají v...
  • Novinky a zajímavosti

Hříšná cukrárna aneb Naučte se péct bez lepku

Jak vypadá cukrárna, kde si zamlsáte na sladkém, které neobsahuje mouku, mléko a některé ani vejce? To vám na svém kurzu s názvem Hříšná cukrárna předvede kuchařka Radka Vrzalová."Tentokrát pracovat budeme s jednodruhovými moukami a...
  • Novinky a zajímavosti

Steak z mečouna v restauraci Fluidum

Zaujmout by vás mohly například kousky mečouna v krémové polévce z černého kořene. Tato lahodná zimní zelenina je vynikající jak syrová, tak tepelně upravená. V kuchyni má podobné využití jako chřest. Ničím nezkreslenou chuť masa z...
  • Novinky a zajímavosti

Apetit veggie! 2/2019

Úroda dýní, řepy, ořechů i jablek si přímo říká o proměnu v hřejivá jídla a voňavé dezerty. Vychutnejte si brambory a kořenovou zeleninu v nápaditých úpravách na plotně i z trouby, dopřejte si ájurvédskou hostinu plnou indických vůní a...
  • Novinky a zajímavosti

Apetit veggie! 2/2018

V novém čísle speciálu Apetit veggie! opět najdete inspiraci, jak si užít dary sezony. Štědrý podzim přináší na vaše stoly hojnost ovoce a zeleniny. Vychutnejte si paprsky babího léta zakleté do voňavých dezertů ze sladkých plodů podzimu....
  • Tipy a triky

Čím přikrmovat lesní zvěř během zimy?

Pro divokou zvěř je zimní období zatěžkávací zkouškou. Jakmile teploty klesnou pod bod mrazu a krajinu zahalí sněhová přikrývka, jsou jeleni, srny nebo kanci často odkázáni na naši pomoc.[[nid:37489]]Mnozí lidé nosí v dobré víře do krmelce...
  • Novinky a zajímavosti

Lanýžové menu v Hotelu Hoffmeister

Šéfkuchař hotelu Miroslav Kalina ví, že k lanýžům v kuchyni je třeba přistupovat jako k vzácnému koření. Ačkoli jsou poměrně drahé, na dochucení pokrmů jich stačí opravdu malé množství. Nejvíce sluší jednoduchým jídlům, ze kterých rázem...
  • Novinky a zajímavosti

Jak se slaví Vánoce ve světě?

Vánoční stromeček, Ježíšek a štědrovečerní hostina v podobě smaženého kapra a bramborového salátu. Tak vypadají klasické české Vánoce, které se v mnohém liší od Vánoc portugalských, francouzských nebo ruských.ITÁLIETaké si při...
  • Novinky a zajímavosti

Apetit veggie! 4/2017

Nové vydání Apetitu veggie! vás přesvědčí o tom, že i ve vegetariánské a veganské kuchyni si můžete užít tradiční vánoční kombinace a chutě! I ta totiž snadno splní náročná očekávání každého labužníka. Vánoce nejsou jen o tradicích,...
  • Novinky a zajímavosti

Restaurace Le terroir přichází s novým podzimním menu

Dokonalé místo a perfektní zážitekRestaurace si v současnosti nese označení Gourmet restaurant a slibuje špičkovou a zážitkovou gastronomii s důrazem na podstatu surovin. Šéfkuchař Pavol Pavlík si pečlivě vybírá to nejlepší, co nám příroda...
  • Novinky a zajímavosti

Hvězda Na nože představí zimní degustační menu

Lukáše Greguše jste mohli zaznamenat jako bojovného soutěžícího v televizním pořadu Na nože. Nyní se stal šéfkuchařem v brněnské restauraci La Bouchée, ve které se v průběhu ledna představí novým degustačním menu. Ochutnat ho můžete 14....
  • Tipy a triky

Na jaře začíná sezona kozích sýrů

Kozí sýry jsou obvykle překrásně bílé s lehce křídovitou texturou. Vyrábějí se ze syrového, někdy pasterizovaného mléka, a to většinou ráno, kdy se míchá mléko nadojené předcházející večer s mlékem nadojeným ráno. Některé sýry jsou úplně...
  • Tipy a triky

7 druhů cukroví, které se nepeče

NEPEČENÉ TIPY & TRIKY + ARAŠÍDY bývají obzvlášť ve vánoční době k dostání pražené neloupané, a tedy nesolené. Pokud je neseženete, odrolte viditelnou sůl a v cukroví si vychutnejte sladko-slaný kontrast. Příjemně vás překvapí! + K...
  • Novinky a zajímavosti

Josef Dufek uvaří v Noem Arch

Co: Menu šéfkuchařeKdy: 3. 4. 2010Kde: Noem Arch, Cimburkova 9, Brno-Královo PoleZa kolik: 790 KčInfo: www.noemarch.czMenu: Pečený duhový pstruh s moussem z říčních ráčků, servírovaný s ananasovým chutney a jarním salátkem Krém z...
  • Novinky a zajímavosti

Sezona na talíři v restauraci The Monastery

Sezonní záležitost Poklad této restaurace hledejte v sezonním menu, které vychází ze surovin přirozeně dostupných v daném ročním období. Pokaždé obsahuje skvostná jídla a zajímavé, přesto chuťově srozumitelné variace. Například v...

Obchod Apetit