Domácí játrovou paštikou můžete udělat díru do světa. Nebo jí aspoň pohostit rodinu, mazat ji k svačině či podávat jako pohoštění přátelům. Paštika umí být stejně prostá jako noblesní a vždycky si pochutnáte. Záleží jen na tom, jak ji...
Chcete si dát dokonalý předkrm, který se při každém soustu rozplývá na jazyku? Vyzkoušejte domácí terinu, královnu masových starterů! Poradíme vám, jak ji připravit tradičně z mletého vepřového masa, ale i z ryb nebo dokonce bez masa ve...
Paštiky připravíte raz dva, a přitom je klidně můžete vydávat za dílo kuchařského mistra. Jako studená chuťovka na čerstvě opečeném pečivu jsou nepřekonatelné. Jednou ochutnáte, a paštikám z regálu v samoobsluze už se příště vyhnete...
Domácí paštika je skvělou chuťovkou pro návštěvy. Příprava vyžaduje trochu více času, ale rozhodně se vyplatí. Navíc můžete plně uplatnit svojí fantazii a oblíbené chutě. Svůj výtvor můžete použít i jako vánoční dárek, třeba s formičkou a...
Přemýšlíte, čím na Vánoce potěšit své blízké nebo kamarády, ale inspirace nepřichází? Nevěště hlavu: domácí paštikou uděláte radost jedlíkům všeho věku. Navíc ji budete mít hotovou během pár hodin a nadílku zvládnete roznést i na poslední...
Už jste se byli na vlastní oči přesvědčit o aktuální nabídce některého z farmářských trhů? Dejvický Kulaťák letos na jaře představuje kromě osvědčeného sortimentu také zajímavé novinky.
...
Je 14. dubna 1912 a cestující první třídy výletního parníku Titanic si vychutnávají večeři o deseti chodech v luxusní restauraci À la Carte. Pro většinu z nich jde o jídlo, které bude jejich posledním. Že už se nikdy nedozvíme, na...
Chcete poznat, jak se vaří ve slavné restauraci U Matěje? Šéfkuchař Jan Punčochář vydal svou úplně první kuchařku, ve které naleznete do detailu rozpracované recepty na ty nejlepší pochoutky z dejvické provozovny. U každého receptu...
Silvestrovskou oslavou to nekončí. V lednu sice návštěvy nejsou tak hojné jako o svátcích a na konci roku, přesto se vyplatí mít doma nezbytný základ, ze kterého během chvilky vykouzlíte skvělé pohoštění pro neohlášené návštěvníky.
...
Říká se, že kdo v životě neochutnal pokrm obohacený o lanýže, jako by nežil. Pravdou ale je, že pochoutky z lanýžů jako lanýžové máslo či lanýžový olej si nemůže dovolit každý, jsou totiž velmi drahé. Navíc pro svou intenzivní chuť nemusí...
Saláty jsou lehké, křupavé a plné zeleniny a dají se jíst každý den. Možná jste ale právě zatoužili po změně. Máme pro vás nápady na snadná jídla, ve kterých je zelenina hlavní hvězdou. Budou vás bavit.
...
Coby manželka francouzského krále Jindřicha II. a matka jeho potomků byla Kateřina Medicejská důležitou postavou Francie 16. století. Kromě politické scény však tahle Italka významně ovlivnila i tehdejší tamní gastronomii.
...
Domácí mazlíčci jsou milovaní členové rodiny. Aby na vás o Vánocích nedělali smutné oči, potěšte je vlastnoručně připraveným dárkem, který nadchne každého chlupatého mlsala. Nápady máme opravdu pro všechny.
...
Svatý Valentýn za dveřmi a vy pořád nevíte, co uvaříte pro svého miláčka? Nepropadejte panice. Sestavili jsme pro vás osvědčené rady, se kterými zvládnete oslavu na jedničku, s minimem úsilí a úsměvem na rtech.
...
Blíží se svátky a s nimi i hromady sladkostí. Na Ježíška si ještě chvíli počkáme, už za pár dní ale můžete své nejbližší potěšit mikulášskou nadílkou. A co takhle nadělit dětem kromě bonbónů a čokolády i nějakou slanou delikatesu z vlastní...
V popkultuře je Kleopatra často popisovaná jako bystrá svůdnice s obrovskou touhou po moci. To si určitě žádalo spoustu energie a síly. Jakým jídlem tato mocná žena doplňovala energii a udržovala svou krásu?
...
Den svatého Valentýna se blíží a s ním možnost oslavit lásku! I když to možná děláte každý všední i nevšední den, datum 14. února je prostě v roce jen jednou. Myslete na toho, koho milujete a užijte si společné chvíle v ...
Nejspíš jste o ní nikdy neslyšeli, ale byla to právě francouzská šéfkuchařka Eugénie Brazier známá jako la Mère Brazier, která byla jako první na světě oceněna šesti michelinskými hvězdami. Náhoda? Nikoliv. Brazier byla mistryní ve svém...
Čas lovů a zvěřinových hodů je právě teď. Nasyťte se zvěřinou v lahodné úpravě podle našich ověřených receptů. Zasytí vás a naladí na podzimní notu.
...
Propagace značky Vahala.
Apetitonline.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.
VÁHALA – s naším jménem prodáváme kvalitu
Odpovězte na otázku a staňte se gurmety.
Soutěž ukončená
Vyhrávají:
Věra Novotná
Lucie...
Mezi vystavovateli budou opět zastoupeni i ekologičtí zemědělci a producenti biopotravin z České republiky. Z celkového počtu 31 českých účastníků se prezentuje 18 vystavovatelů ve společné expozici pod záštitou Ministerstva zemědělství ČR...