Více než hodinu
Snadné
Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!
Nevíte co se starším pečivem? Jednou z možností je právě chlebová polévka, které se také říkalo žebračka. Takové označení si vysloužila především proto, že se vařila ve velmi chudých rodinách a z opravdu skromných surovin.
Špecle (z německého Spätzle) jsou malé moučné nočky, podobné slovenským haluškám. Přestože jim také sluší kombinace uzeného masa se zelím, my se rozhodli pro méně všední záležitost. Tou je spojení opečených lístků čerstvé šalvěje, lískových oříšků a parmazánu.
Podaří-li se vám koupit rybí filety za rozumnou cenu, rozhodně si připravte tento jednoduchý recept. Je téměř bez práce a krom samotné ryby potřebujete jen sůl, pepř, olivový olej, máslo a citron.
Kdo by si nepamatoval bramborové šišky ze školní jídelny. Nejčastěji se sypaly mákem s cukrem a zalily rozehřátým máslem. Jejich levnější a stejně chutná varianta je s osmaženou strouhankou.
Víte, jaké konzervy se vyplatí mít ve spíži? V tomto případě rozhodně tu s červenými fazolemi. Urychlíte si proces namáčení, vaření a následné odvažování.
Jsou dny, kdy se zkrátka nechce vařit, ale přesto je třeba utišit kručení žaludku. Spojením příjemného s užitečným může být právě tento sendvič s tuňákem a kukuřicí.
České rizoto můžete připravit na několik možných způsobů a tato lehce mexická varianta je toho jasným příkladem. Kuřecí vývar není podmínkou. Pokud budete rýži vařit pouze ve vodě, nezapomeňte ji dostatečně osolit.
Zdroj informací: Apetit