Aby si česnek zachoval sílu a pořádně pod zemí vyrostl, odštipují se z něj květy s dlouhými zakroucenými stonky. V kuchyni se výhonky dají využít mnoha způsoby.
...
Nevíte, co s přebytkem bylinek? Vyrobte si domácí pesto. V obchodech běžně seženete to bazalkové nebo ze sušených rajčat. To domácí ale za sebou bude mít příběh a vaši píli. Doma si navíc můžete vyrobit pesto z nejrůznějších bylin a surovin...
Jak správně uchovávat česnek a cibuli, aby si dlouhodobě zachovaly čerstvost, sílu a kvalitu? Zabraňte nežádoucímu klíčení a plísním díky našim skladovacím tipům. Podělíme se s vámi, jak má správně vypadat vitální palice česneku a cibule.
...
Zmrzlina je celosvětově oblíbeným sladkým potěšením a objevuje se ve všech možných provedeních a příchutích. Některé šokují cenou, některé zase barvou, složením nebo konzistencí. Vybrali jsme pro vás pár nejzajímavějších.
...
Je česnek vypěstovaný u nás opravdu chuťově nejvýraznější, jak se mnozí domnívají? Bylo to krásné. Ale jak ukázal spotřebitelský test, určit kvalitu pouze země původu nelze.
...
Superpotravina na všechny neduhy známá již od starověku, používaná v mnoha kuchyních napříč světadíly. Sekání, krájení, strouhání, lisování, drcení, tření, to vše, a ještě mnohem více můžete dělat s česnekem....
Přestože nemá špenát ze školní jídelny nejlepší pověst, podle receptu michelinského šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka jej uděláte tak, že se hovězí na česneku se špenátem stane vaším nejoblíbenějším pokrmem!
...
Medvědí česnek dostal svůj název údajně podle toho, jak moc jeho cibulky chutnají po probuzení ze zimního spánku medvědům. Do jídelníčku lidí se také dostal pro svou jedinečnou chuť, ale i proto, že má blahodárné účinky na lidský organismus...
Rostliny vhodné k jídlu najdete prakticky kdekoliv. Vyrazte pro ně! Medvědí česnek roste často na chráněných územích a jeho sběr je tak zakázán. Místo něj ale můžete do košíku natrhat třeba česnek podivný, česnek viniční, česnáček lékařský,...
Medvědí česnek roste často v přírodních rezervacích a památkách, kde je chráněným druhem. O lahodnou česnekovou chuť jarní bylinky se ale ochudit nemusíte, má totiž příbuzného, který chutná velmi podobně. Česnek podivný lze najít v...
Věříte na pověry? V tom případě si asi nikdy nevezmete z pekařství bagetu vrchní stranou dolů, budete si dávat pozor na rozsypanou sůl a na vašich dveřích nebude chybět zavěšený svazek česneku. Zajímá vás, kde se tyto pověry vzaly?
...
Česnek využijeme jak v domácí lékárně – někdy se mu přezdívá přírodní antibiotikum – tak v mnoha receptech jako důležitou ochucující složku. Česnekové palice se objevují dokonce i v hlavní roli jednotlivých pokrmů. Jak nejlépe...
Česnek viniční patří v naší krajině mezi rozšířené planě rostoucí byliny. Stačí vyrazit na procházku do lesa, nasbírat stonky, případně i cibulky a o zábavu v kuchyni máte postaráno. Zajímá vás, co všechno se dá z česneku viničného...
Také v obchodě často přebíráte česneky a snažíte se vybrat ten nejlepší? Mnoho lidí česnek posuzuje podle vzhledu nebo podle země původu. Nejsou to ale nejdůležitější kritéria, podle kterých vyberete řízný česnek. Zdravou palici česneku...
Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...
Je pět ráno a já sedám na vlak do Českého Těšína. Sbalený foťák, pohorky, náhradní ponožky a svačinu, ale hlavně mnoho očekávání. V Těšíně mám totiž sraz s Andreou a jejím přítelem, místními odborníky na...
Podařilo se vám výhodně koupit větší kus ryby? Můžete ji zamrazit a zužitkovávat postupně, nebo s našimi nápady vařit pokaždé něco jiného, na čem si pochutnáte vy i vaše rodina. Vzhůru na lososa!3 jídla losos, špenát & česnek:Bramborový...
Česnek podivný, česnek medvědí a česnek viničný. Tři jarní bylinky, které poznáte na procházce podle intenzivní česnekové vůně. Všechny můžete sbírat a skvěle využít v kuchyni. Ať už si z nich doma uděláte pesto, omáčku nebo pomazánku,...
Pokud se dá naše národní hrdost v dnešní době ještě nějak měřit, tak zřejmě počtem stroužků česneku, které dáváme do svých oblíbených jídel. Česnek totiž není jen koření, je to zároveň lék. A tak jsme si nakonec český česnek vzít nenechali ...