Pokud hledáte způsob, jak obohatit svůj jídelníček, mrkvové placičky s cizrnou jsou skvělou volbou. Tento recept je inspirovaný falafelem a nadchne vás svou jednoduchostí i variabilitou.
...
Milujete tortilly? A taky vám většina dresingu během pojídání vyteče ze spodní části? Ačkoli jste doma zkoušeli snad sto způsobů, jak tortillu zabalit, nikdy vám to tak úplně nevyšlo? Máme pro vás řešení. Šikovní uživatelé sociální sítě...
Na co se hodí nakládaná cibule? Věřte, že je to eso, které vašim burgerům, tacos a dalším pokrmům dodá extra chuť. I tak obyčejná surovina jako cibule se může snadným a rychlým marinováním změnit v návykovou lahůdku. Utlumí se tím její...
Milujete španělskou kuchyni a rádi tvoříte jednoduchá jídla, která zasytí, a ještě dobře chutnají? Oceníte, že pořízení surovin na přípravu daného pokrmu nezruinuje vaši peněženku? Máte doma brambory, vejce, cibuli a olivový olej? Pokud...
Téměř každá země má svůj vlastné chléb, jeho podoby se však různí. Často se peče ve tvaru různě silných placek, které se připravují z mouky, vody nebo mléka či jogurtu a soli. Narazit můžete na kvašené i nekvašené varianty....
„Proběhla-li schůzka bez jídla, mohlo zůstat u e-mailu“, říká oblíbený internetový mem. Poukazuje na to, že mimo své hlavní funkce, má stravování důležitou roli společenskou. I v dnešní zrychlené době neztrácí teplá domácí kuchyně na...
Mexický pokrm postupně dobyl USA, přes oceán se pak dostal do Evropy, kde si také získal chuťové pohárky obyvatel a možná i ty vaše. Kdy se zabalila první tortilla, co do burrita patří a jak si jej připravit doma vám rádi prozradíme.
...
Kdo by nemiloval chili – ať už s masem (chili con carne) nebo bez (chili sin carne). Dokonalost z něj vytvoříte vyšperkovaným servírováním a přílohami. Věříte, že může chili chutnat pokaždé jinak, když k němu budete servírovat různé doplňky...
Chystáte se cestovat letadlem a nechcete se spoléhat na nabídku občerstvení na palubě? Pokud vám právě vrtá hlavou, zda si vůbec od letadla můžete vzít jídlo, máme pro vás přehledný návod, co bez obav přidat do příručního zavazadla a s čím...
Tex-mex, neboli texasko-mexická kuchyně, je v USA zavedenou klasikou. Výsledkem spojení kulinářské tradice dvou sousedících států jsou pikantní plné chutě a jídla, která zasytí a zahřejí. Kde se ale tex-mex kuchyně vzala a čím se vyznačuje?...
Některé pokrmy jsou výborné čerstvě uvařené, ale stejně tak si na nich pochutnáte za studena. Nemusíte tak trávit čas jejich ohříváním a hodí se jako rychlá večeře nebo oběd na druhý den do práce. Přípravili jsme pro vás výběr několika...
Mexiko nabízí nejen uchvatné scenérie a turistické destinace, ale také jedinečnou kuchyni plnou pestrobarevných jídel. A k nejoblíbenějším patří určitě enchiladas. O co jde a jaké druhy můžete ochutnat?
...
Chilli con carne ve španělštině znamená „chilli s masem“. Zda jídlo pochází z Mexika nebo USA, se přesně neví a bývá oblíbeným předmětem dohad. Shoda však panuje na tom, že patří mezi typická jídla tzv. tex-mex kuchyně. Často se název...
Patříte-li mezi milovníky výrazných chutí a čas od času si dopřejete prvotřídní uzeninu, zařadili jste chorizo už jistě dávno do svého jídelníčku. Jeho domovinou je Pyrenejský poloostrov, objevit ho můžete třeba v jedné z mnoha verzí...
Tereza Bebarová, která už potřetí zazářila coby moderátorka televizní show Peče celá země jí sladké s mírou, ačkoliv se společně s pekařským guru Josefem Maršálkem podílela na několika kuchařkách. Jak je na tom s pečením v soukromí a co jí...
Nachos Oblíbená mexická pochoutka k pivu má v základu kukuřičné tortilla chipsy, které jsou ideálním nositelem pro další komponenty tohoto jídla. Jejich velkou výhodou všestrannost, naplnit je můžete vším co máte rádi či právě v...
Španělsko je pro Lucii Šmoldasovou srdeční záležitostí, jezdí tam každý rok a vždycky objeví něco nového. Ibizu měla kdysi spojenou s večírky, ale zelený ostrov na západě Středozemního moře nabízí daleko víc než...
Pořádáte narozeninovou oslavu a přemýšlíte, čím hosty ohromit? Zapomeňte na jednohubky s klobásou. Vyzkoušejte chutnou a skvělou exotiku. Mezze či španělské tapas můžete připravit kdykoliv během roku.
...
Mexičané milují oslavy, které trvají až do rána. Dušičkové období je tak jednou z mnoha příležitostí, Día de los muertos prý dokonce slaví víc než Vánoce. Den mrtvých začíná 31. října a slaví se tři dny až do 2. listopadu, kdy začínají...
Až budete chtít vyrazit na jeden den za mrazivým čerstvým vzduchem, neměli byste zapomenout na vydatnou svačinku. Takovou, která při teplotě pod nulou nenamrzne, zasytí vyhladovělého výletníka a dodá mu dostatek energie. Co s sebou do mrazu...
Zapékané toasty se sýrem patří mezi rychlé a oblíbené občerstvení. Kromě toastového chleba se dá použít i ciabatta, pita chléb nebo kukuřičná tortilla.
...