Kyselé okurky jednoznačně vévodí žebříčku oblíbené nakládané zeleniny. Jak zavařit nejlepší okurky, jak připravit lák? S námi budou vaše nakládané okurky hvězdami na talíři se sekanou, řízkem nebo šunkafleky!
...
Recepty na nakládané okurky (ale i jinou zeleninu, a dokonce i ovoce) najdete v kuchyních po celém světě. Každá země připravuje své nakládačky originálním způsobem. Vedle našich oblíbených sladkokyselých můžete vyzkoušet okurky naložené v...
K české kuchyni neodmyslitelně patří lahůdky studené kuchyně. Kromě chlebíčků a lahůdkových salátů, jsou u nás oblíbené i nakládané ryby. Mezi nejznámější patří uzenáče, zavináče a matjesy. Kde se u nás kyselé ryby vzaly a jak si je...
Pokud vám kombinace okurek obalených ve smaženém sýru (Fried Cheese Pickles) připadá podivná, máte pravdu. I přes to, že recept možná vymyslel někdo po návratu domů z večírku, okurky v sýru jsou chuťově skvělé a hodí se třeba i jako...
Cukety jsou skvělé do salátů, klidně i syrové. Milujeme je i v těstovinách, zapečené, v polévkách a dalších skvělých pokrmech. Když se ale urodí cuket příliš, nestíháme je zpracovat. V tu chvíli se nabízí naplánovat si zavařovací den!
...
Jak rychle připravit chutnou čalamádu? Skvěle se na její výrobu hodí cukety i zelená rajčata. Pokud máte rádi klasiku, sáhněte po hlávce zelí. Ať vyberete jakoukoli zeleninu, které máte hodně, nakládaná na kyselo bude vždycky skvělá.
...
Bojujete s přebytky letní sezony, potřebujete zavařit meruňky, švestky, okurky, připravit hruškové nebo jablečné kompoty? Borůvky z lesa čekají v bandasce na svou chvíli, houby v košíku také. V řadě na zavařovací hrnec stojí i...
Ať už vám zbyde knedlík z nedělního oběda nebo ho musíte koupit, knedlíky s vajíčkem jsou levnou a bleskovou variantou večeře pro celou rodinu. Kostičky by měly být na povrchu křupavé a uvnitř vláčné a nedílnou součástí bývá často kyselá...
Tatarský biftek, zkráceně tatarák, je lahůdka, která si našla své místo na mnoha stolech po celém světě. Každá země si tento pokrm přizpůsobila svým chutím, dvě známé varianty pochází z České republiky a Francie. Ačkoli oba tataráky...
Naším retro okénkem se dnes podíváme do kuchyní domácností 70. let. Pod pokličkou najdeme poklady jako kuře à la bažant nebo okurkovou omáčku. Některé z receptů už z českých domácností téměř vymizely, na jiné dodnes nedáme dopustit....
Ne vždy se podaří nakoupit tolik pečiva, abychom ho zvládli sníst čerstvé. Někdy zbydou rohlíky, housky, chléb, veka nebo třeba vánočka. Určitě nic z toho nevyhazujte. Ukážeme vám několik tipů, jak staré pečivo „recyklovat“ a nachystat...
Silvestrovskou oslavou to nekončí. V lednu sice návštěvy nejsou tak hojné jako o svátcích a na konci roku, přesto se vyplatí mít doma nezbytný základ, ze kterého během chvilky vykouzlíte skvělé pohoštění pro neohlášené návštěvníky.
...
Polská kuchyně ve světě není sice příliš známá, ale přesto ukrývá spoustu pokrmů, které stojí za to ochutnat. Seznamte se s rozmanitou gastronomií našich sousedů a nechte se inspirovat tím, co si dát, pokud do Polska vyrazíte.
...
Nevíte, čím letos pohostit přátele na silvestra? Ochutnejte ty nejlepší chlebíčky a jednohubky! Máme pro vás tipy na chutné a originální občerstvení pro celou rodinu. Dozvíte se, jak vylepšit obložené chlebíčky a jak si vyhrát s pomazánkami...
Pokrmy, které jsou provoněné ohněm, neodmyslitelně patří k létu. Využijte tedy posledních prázdninových dnů a připravte grilovací párty plnou skvělého masa a zeleniny, ale také dipů, čatní nebo salsy.
...
Ačkoli denivky zdobí mnoho českých zahrad, na talířích se běžně nevyskytují. V asijské, francouzské i italské kuchyni však mají své místo. Chutné jsou nejen květy a poupata, ale i mladé lístky nebo hlízy. Každá část denivky poskytuje...
Filet z bělomasé mořské ryby smažený v křupavém těstíčku a dozlatova smažené bramborové hranolky patří mezi nejoblíbenější jídla ve Velké Británii. Miloval je i John Lennon nebo Winston Churchill. Fish & Chips se prodává ve stáncích...
Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Opravdu dokonalý grilled cheese sendvič poznáte ještě předtím, než se do něj zakousnete: plátky chleba jsou dozlatova opečené a voní máslem, přesto nejsou příliš mastné, roztavený sýr pomalu vytéká z okrajů a celý sendvič působí lákavě...
Do zálivky, při zavařování okurek nebo jako prostředek proti vodnímu kameni. Ocet může hrát v domácnosti důležitou roli. Proto se vyplatí znát jeho druhy i možnosti, jak ocet v praxi využít.
...
Přinesli jste znovu plný košík hub a už nevíte, kam s nimi? Pak nastala ideální příležitost uchovat je pro zimní sezónu. Jednou z možností je sušení, část hub ovšem můžete také naložit do kyselého nálevu - získáte tak skvělou pochoutku k...
V polovině srpna tradičně vrcholí sklizeň okurek, což se u někoho může projevit v podobě čtyřstupů zavařovacích sklenic. Ze záplavy různých druhů a velikostí okurek si však můžete připravit nespočet lahůdek i ze studené kuchyně.
...
Nejen okurky, ale i drobounké cibulky jsou skvělé ve sladkokyselém nálevu. Nečekejte na léto a zavařujte i v zimě. Získáte skvělou chuťovku i přílohu, například k masovým pečínkám.
...