Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2009/10

Recepty z vydání

Kuře à la bažant

Kuře pečené na způsob bažanta prostě musíte zkusit. Přece byste se nepřipravili o skvělou chuť slaniny, vína, jalovce a...

Hovězí pečeně na víně

Hovězí prošpikované slaninou a zalité omáčkou z červeného vína a brusinek.

Bleskové houskové knedlíky

Oblíbená česká příloha ve velmi rychlé verzi.

Kuře na másle s nádivkou

Česká klasika, které nikdo neodolá.

Bílá ryba s hráškovým pyré

Lehká a šťavnatá večeře nejen pro všední den.

Zapečené houby s vejci

Zásoby se tenčí? Nevadí. Vajíčka jsou doma skoro vždycky. Zapečte je s houbami a šunkou.

Opékané hovězí se zeleninou

Jídlo známé z rychlého občerstvení si udělejte doma a budete příjemně překvapeni.

Krémové kari s lilkem

Ideální příloha k tomuto jídlu je určitě rýže basmati nebo jasmínová. Pokud chcete zjemnit kari, přidejte trochu...

Zapečené gnocchi

Italská klasika. Pokud doma neprosadíte vegetariánský recept, přidejte trochu slaniny.

Krémové kapustičky

Napadlo vás opéct kapustičky s kaštany a zakysanou smetanou? Že ne? Tak to rozhodně zkuste.

Parmazánové brambory

Pečené brambory s parmazánem a provoněné rozmarýnem dají slovu příloha nový rozměr.

Bublání a pískání

Bubble & Squeak neboli bublání a pískání je starý britský recept se spoustou variací. Název má prý vyjadřovat zvuky...

Veselý pekáč

Takhle vypadá důmyslný recept! Zatímco se propéká maso, šťáva stéká do zelí, chutě se mísí a vám se sbíhají sliny.

Bramboráky

Bramboráky jsou zázrak doslova z ničeho. Stačí vám prosté struhadlo nebo robot, trocha cviku a slibujeme, že budete za...

Pečený bramborák se zelím a uzeným

Pokud u vás doma bezmasý pokrm neprojde, přidejte do bramboráků uzené maso.

Bramboráky s matjesem podle Marty Spurné

Originální recept s matjesy. Pikantní nádech jim dodá česnek a chilli.

Bramboráky od Rýna

Podávejte nasladko nebo jako přílohu k masu.

Rajská omáčka od Šroubka

Skvostná klasika, ke které se budete rádi vracet.

Smetanová omáčka

Klasická omáčka, která se skvěle hodí k pečenému či vařenému hovězímu masu.

Sardelová omáčka

Skvělá k hovězímu i ke zvěřině.

Kaparová omáčka

K pečenému masu jako dělaná omáčka s vinným octem, citronovou šťávou a kapary.

Celerová omáčka

Nejpíš vás překvapí, jak je dobrá. Použijte dobrý vývar a zjemněte máslem. Nejlepší je k pečenému či vařenému hovězímu...

Citronová omáčka

K hovězímu nebo telecímu masu zkuste citronovou omáčku, budete příjemně překvapeni.

Jalovcová omáčka

Překvapte zajímavou omáčkou s jalovcem, je tak dobrá, že si ji můžete dát jen s knedlíkem.

Játrová omáčka

Možná trochu opomíjená, ale k pečenému hovězímu masu se skvěle hodí. A možná vám zachutná tolik, že jí budete jíst s...

Povidlová omáčka

Výbornou omáčku provoní skořice, mandlové lupínky a smetana jí dodají jemnou chuť.

Okurková omáčka

Klasická omáčka, která se báječně hodí k pečenému masu.

Bramborový salát s řepou a kyselým sleděm

Zážitky ze školní jídelny vám řepu nejspíš znechutily, ale dejte jí ještě šanci. Určitě vás překvapí.

Glazovaná řepa, cibule a pórek

Neotřelá příloha k masu navoněná česnekem a rozmarýnem.

Boršč podle Katčiny maminky

Redaktorka Katka Švejdová nám představila recept na nejlepší boršč.

Řepánky

Řepa nasladko? Nebojte se a vyzkoušejte. Ta cukrová k tomu přímo svádí.

Čokoládový chlebíček s červenou řepou

Čokoládový chlebíček můžete připravit i z běžné nakládané řepy. K podávání je dobrá nejen šlehačka, ale i zakysaná...

Karbanátky Lindström

Tohle jídlo se jmenuje po jednom švédském továrníkovi, který část života pobýval v Petrohradě a podává se jako součást...

Nudle se zelím a slaninou

Z babiččiny kuchařky - uvařte si klasické jídlo se zelím.

Povidlové taštičky

Do taštiček patří ta nejlepší povidla! U kupovaných dávejte pozor na to, aby byla vyrobená z čerstvých švestek.

Poctivé karlovarské knedlíky

Dopřejte si jednou za čas českou klasiku a udělejte si poctivé karlovarské knedlíky.

Telecí se svatební křenovo-mandlovou omáčkou

Oprašte starou českou klasiku, přidejte karlovarský knedlík a užijte si hostinu.

Nastavovaná kaše s volským okem

Klidně si k ní můžete dát plátek uzeného nebo kvalitní párky. Skvělá bude i s dozlatova osmaženou cibulkou.

Chlebová polévka

Recept oblíbený všemi generacemi aneb jak to vždycky vonělo u babičky v kuchyni.

Škvarkové placky

Vraťte se ke klasice a vychutnejte si ji. Dozlatova opečené placky máte hotové za půl hodiny.

Čočková polévka do termosky

I polévku můžete vzít sebou na výlet.

Buchty s jablky

Voní i chutnají po pravém másle. Buchty s jablky jsou nejlepší ještě teplé, obalené v cukru a třeba s horkým čajem nebo...

Pečená husa nadívaná uzeným kolenem

Děda naší redaktorky Dariny tvrdí, že dnešní husa je hubený pták, a tak vymyslel, jak připravit husu plnou masa -...

Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Někdo jí miluje, někdo jí nemusí, ale rozhodně patří do zlatého fondu českých jídel.

Makovky

Roztomilé koláčky s lahodnou náplní ze švestek, máku, jablek a medu. K nedělní kávě naprosto fantastické.

Povidla bez míchání

Recept je to bezpracný a totálně dokonalý. Koupíte švestky, dáte do kastrolu, zasypete cukrem, zalijete octem, a můžete...

Vepřová roláda na jablkách

Jablečný džus a jablka dají pečeni krásně vyniknout. Podávejte s knedlíkem nebo šťouchanými bramborami.

Vepřový bůček glazovaný medem a černým pivem

Když máte chuť na pořádný kus masa, upečte si bůček na černém pivu s medem a podávejte s knedlíky nebo se šťouchanými...

Křehká vepřová pečeně v mléce

Díky pomalému pečení v mléce bude maso neuvěřitelně křehké a šťavnaté. Navíc získáte tak úžasnou omáčku, že si budete...

Červené zelí dušené v troubě

Co k dobré pečeni? Samozřejmě dobré zelí.

Hovězí na česneku

Šťavnaté a výrazné hovězí na česneku určitě ocení ti, kdo zrovna nemusejí skopové v podobné úpravě.

Hovězí pečeně po cikánsku

Klasika na víkend, šťavnaté maso, skvělé koření. K dokonalosti chybí už jen knedlík.

Kuře s bramborami a mrkví

Velice snadné jídlo z jednoho pekáče navoněné tymiánem, česnekem a vínem.

Šťouchané brambory

Doplňte brambory slaninou, voňavou cibulkou a smetanou. Pochoutka k masu, ale chutnají i samotné.

Rozpeky se švestkami

Česká klasika, kvůli které se vyplatí si zamazat ruce od mouky a vypeckovat švestky.

Maxiknedlíky se švestkami

Na nedělní oběd zadělejte na knedlíky se švestkami, marcipánem a mandlemi. Úplně se vám budou rozplývat na jazyku.

Obrácený švestkový koláč s marcipánem

Mandle a marcipán šťavnaté švestky báječně doplní. Podávejte přelité smetanou.

Švestkový koláč s citronovým likérem

Ovocných koláčů není nikdy dost! Tenhle není náročný a chutná skvěle.

Koláč na mandlové náplni se slivovicí

Užijte si švestky v luxusním koláči.

Zakrytý švestkový koláč

Korunu tomuto úžasnému koláči dá vanilkový krém.

Tlačenkový salát

Fazole, feferonky a cibule tlačenku výborně oživí. Podávejte s čerstvým chlebem.

Zapečené špekáčky

Pikantní dobrota, která zazáří na každé pánské jízdě.

Těstoviny s fazolkami a sušenou šunkou

Velmi snadná příprava večeře, kterou s dobrým vínem můžete v klidu podávat i návštěvě - jen si dejte záležet na...

Alambre

Mexická rychlovka - prostě opečete suroviny a podáváte. Vaši hosté ať už si sami naplní tortilly podle libosti. Může...

Sekaná s hořčicí a kmínem

Vezměte ji s sebou na výlet!

Pálivá salsa

Skvělá omáčka do sendvičů a baget. Pozor, pálí!

Přidat komentář