0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jižní Tyrolsko zve na vánoční svátky i michelinské dobroty

Závin s třešněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Vánoce se kvapem blíží a zasněžené jsou namísto ulic jen plechy s vanilkovými rohlíčky, které bohatě sypeme moučkovým cukrem. Pokud stále ještě přemýšlíte, kam na svátky utéct od shonu velkoměsta a tajně sníte o klidu a míru na horách, máme pro vás jeden skvělý tip. Zveme vás do jižního Tyrolska. Tady si totiž nejen skvěle odpočinete při sjíždění nekonečných sjezdovek, zkrátka ale nepřijde ani váš mlsný jazýček. Jižní Tyrolsko je totiž nejen zasypané sněhem, ale i michelinskými hvězdami.

Restaurace jižního Tyrolska, ve kterém se mísí rakouská, italská a ladinská kuchyně, si z letošního udílení michelinů odnesly hned 18 trpytivých hvězd a opět se tak staly nejůspěšnější gastronomickou provincií itálie. ůvodce Michelin Guide ohodnotil špičkové jihotyrolské restaurace celkem 18 hvězdami.

Michelin Guide 2010 navíc ocenil již druhou restauraci hned dvěma hvězdami: dvouhvězdičkovou restauraci St. Hubertus , kterou najdete v hotelu „Rosa Alpina" ve vesničce St. Kassian/San Cassiano v oblasti Alta Badia a kterou vede šéfkuchař Norbert Niederkofler, nově doplnila restaurace Trenkerstube v hotelu „Castel" ve vesničce Dorf Tirol/Tirolo nedaleko Meran/Merana, která povýšila z kategorie jedné hvězdy na dvě.

Michelin obešel údolí i hory
 
Již tak působivý seznam jihotyrolských „michelinských" restaurací doplnily další tři hvězdné podniky: restaurace Sissi v Meran/Meranu, restaurace Castel Fragsburg také v Meranu a podnik Kleine Flamme ve středověkém městečku Sterzing/Vipiteno na jihotyrolském severu. Průvodce zároveň potvrdil, že všechny restaurace oceněné v roce 2009 si svou špičkovou kvalitu udržely.
 
Všech 16 jihotyrolských restaurací oceněných michelinskou hvězdou je rozptýleno po celém regionu. V každém z podniků světové úrovně se ale můžete těšit na pravou alpskou gurmánskou tradici dovedenou k mistrovské dokonalosti. Nejvyšší koncentraci hvězdných restaurací najdete v okolí lázeňského města Meran s příjemným středomořským klimatem. Na zdejším nebi září celkem pět hvězd, včetně dvou, které získala restaurace Sissi. Meranu a okolí je v patách oblast Alta Badia uprostřed Dolomit, která nabízí čtyři hvězdné podniky včetně dvouhvězdičkové restaurace Hubertus. Můžete tak přes den lyžovat a p o večerech si doplňovat energiy hvězdami ověnčenými lahůdkami.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit