Vánoční Apetit už je na stáncích

Vánoční Apetit už je na stáncích
sdílet:
Nejkrásnější svátky roku letos oslavte s milovanou klasikou i originálními novinkami.

Toužebně očekávaný prosincový Apetit je tady. Vychutnejte si s námi letošní Vánoce se vším, co k nim patří. Sestavili jsme pro vás štědrovečerní menu, se kterým zabodujete u milovníků oblíbené české klasiky i cizokrajnou kuchyní zhýčkaných jazýčků. Také vám představíme novinky v obchodech, restauracích a na internetu a poradíme, o co si letos napsat Ježíškovi. Profíci nám prozradili své tipy a vychytávky pro hladký průběh vánočních příprav. Těšte se na méně stresu a více domácí pohody.

Na ozdobu dveří či stolu pro vás máme pět návodů na jedlé adventní věnce, které jsou tak dobré, že u vás nejspíš dlouho jako dekorace nevydrží. Zuzana Dvořáková, kulinářka z Apetit pikniku, pro vás upekla pohádkovou chaloupku z perníku. Její přípravu a zdobení jsme pro vás vyfotili krok za krokem, takže si ji letos může vyrobit opravdu každý! A aby toho nebylo dost, hledali jsme ve starých rodinných sešitech milované tradiční druhy cukroví a zároveň pátrali po neotřelých a vtipných sladkostech. Výsledkem je devět receptů, které si zamilujete na první pohled (a ochutnání) stejně jako my.

Tak šťastné a veselé! S vánočním Apetitem…

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit