Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kulajda

Bílá houbová polévka původem z jižních Čech si podobně jako koprovka našla své milovníky i odpůrce. V kombinaci hubsmetany, brambor, vajec a kopru si jistě najdou zalíbení všichni, kteří rádi vaří z lokálních surovin. Nesporným bonusem kulajdy je její sytost, proto ji můžete s přehledem podávat jako hlavní chod. 

...

 

  • Abychom přesvědčili k ochutnání i ty, kteří kulajdu zrovna nemilují, připravili jsme kulajdu na vidličku.
  • Houby na kulajdu můžete použít čerstvé, sušené i naložené. Vejce lze do polévky rozklepnout, přidat vařené natvrdo a rozkrájené nebo připravit pošírovaná.
  • Vedle klasických receptů u nás najdete kulajdu à la ruské vejce, ve které hrají prim marinované houby.
  • Tradiční kulajda nejlépe chutná s liškami, použít ale můžete hřiby či jakékoli jiné lesní houby.
  • Čerstvý nebo naložený kopr není nezbytnou součástí kulajdy, dovede ji však krásně chuťově i barevně doladit.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč