Recepty s koroptvemi
Maso koroptví je velmi jemné a má výraznou chuť s nádechem divočiny. Koroptví maso je tmavší než maso drůbeže a má tendenci být i sušší. Proto se hodí k dušení nebo k dlouhému marinování před samotnou úpravou, aby se zachovala jeho šťavnatost. Koroptev může být připravována i jinými způsoby, včetně nepříliš dlouhého pečení, smažení nebo grilování.
- Nutričně je koroptví maso bohaté.
- Vedle bílkovin obsahuje také vitamíny (zejména vitamín B6 a B12) a minerály, jako je železo a zinek.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, v červencovém čísle si nás nejvíce získala zmrzlina Černý les a také špagety připravené z karamelizované cibule a mascarpone - obyčejné jídlo, přitom tak dobré!
-