Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty v hovězím vrchním šálem

Hovězí vrchní šál je část masa z horní části hovězího předního stehna. Z důvodu své polohy a častého pohybu zvířetem je tento řez bohatý na vazivové tkáně i svalovinu. Oproti spodnímu šálu, který je často měkčí, vrchní šál vyžaduje specifický způsob přípravy, aby byl skutečně měkký a šťavnatý. Obvykle jsou nejlepšími recepty na přípravu tohoto kusu hovězího masa takové, kde probíhá opravdu dlouhé a pomalé dušení.

...


V české kuchyni se vrchní šál tradičně využívá pro různé druhy gulášů, omáček a polévek. Vrchní šál je často cenově dostupnější než některé "luxusní" řezy hovězího, což z něj činí vynikající volbu pro rodinné obědy nebo pokrmy pro více lidí. Důležité je vyvarovat se příliš rychlého tepelného zpracování, u kterého by mohlo maso ztvrdnout. Nehodí se proto příliš na steak. 

Při výběru vrchního šálu je dobré hledat maso s jemným mramorováním a bez přílišného vnějšího tuku. Toto mramorování je klíčové pro dosažení šťavnatého a chutného výsledku.


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč