Recepty s burgunským vínem
Burgundské víno dostalo své pojmenování podle regionu, kde se pěstuje, tedy Burgundsko ve východní Francii. Nejznámějšími víny, která se zde produkují, jsou suchá červená pinot noir a z bílých chardonnay. Region se dělí na pět hlavních vinařských oblastí: Chablis a Grand Auxerrois, Côte de Nuits, the Côte de Beaune, Côte Chalonnaise a Mâconnais. Každá z oblastí má svůj vlastní terroir, které ovlivňují charakter a chuť vína, která odsud pocházejí.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 132 stran
- Aktuální číslo 5/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Květnové číslo Apetitu, přináší čerstvou jarní zeleninu v mnoha podobách – v salátech, jako přílohu k pečenému masu, v sladkých dezertech.
-