Recepty s demi glace
Demi glace vychází z vývaru, ale je výrazně koncentrovanější – jeho konzistence se liší podle délky přípravy od tekuté až po rosolovitou. Má výraznou chuť masa, je skvělým základem pro omáčky a taky je těžce návykový! V restauracích se využívá jako předem připravený základ tmavých omáček a také jako způsob, jak upotřebit zbylé kosti a odřezky. Za autora základní receptury se považuje francouzský šéfkuchař Auguste Escoffier.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, v červencovém čísle si nás nejvíce získala zmrzlina Černý les a také špagety připravené z karamelizované cibule a mascarpone - obyčejné jídlo, přitom tak dobré!
-