V Mexiku vědí, jak na vepřové! Místo pečení nebo dušení jej nejdřív pomalu táhnou, aby bylo dokonale měkké, a pak osmaží, aby získalo křupavou kůrku. Bez marinád a koření – jen maso, tuk a sůl. A přesto (nebo právě proto) patří carnitas k...
Jindřich VIII., anglický a irský král z rodu Tudorovců, je znám nejen svými šesti manželstvími, rozsáhlými spory s církví a politickými reformami, ale také svou výjimečnou chutí k jídlu a zálibou v bohaté stravě. Jeho jídelníček odrážel...
Masopust je tradičně veselý a radostný svátek, k němuž patří průvody, masky i dobré jídlo. Nejlépe to domácí, poctivé. Připravte si dokonalé masopustní menu, po kterém se budou až za ušima olizovat malí i velcí. Máme pro vás několik variant...
Moderní a stylová asijská bistra v Praze poslední dobou přibývají jako houby po dešti. Po vietnamském Mamam a japonském Ramencraftu je tady (konečně) autentické čínské bistro. Názvy jako M12 nebo kuře v sladkokyselé omáčce v Chop Chop...
Filmový večer bez něčeho k zakousnutí? To by prostě nešlo! Domácí kino si ale zaslouží víc než jen pytlík chipsů: dokonalá křupavá cizrna, pastinákové hranolky s parmazánem nebo mrkvové lupínky s římským kmínem vám zpříjemní i ten nejdelší...